Kod žena nakit je glavni modni dodatak, te osim sata koriste razne narukvice, ogrlice ili naušnice, dok kod muškaraca glavni modni i kod većine jedini modni dodatak je sat. Muški satovi unazad nekoliko godina postali su veoma popularni i njihove cijene dosežu vrtoglave cifre. Kako odabrati pravi muški sat, na što obraćati pažnju, te vrijedi li kupnja poznate marke sata ili ne doznajte u nastavku članka.

Kakve muške satove razlikujemo?

Od klasičnih muških satova koji se pokreću na malene baterije, do automatskih satova čiji mehanizam se tijekom micanja ruku pokreće i pohranjuje energiju u malenu bateriju, pa sve do najnovijih pametnih satova pomoću kojih možete obavljati i pozive, danas je na tržištu ponuda uistinu raznolika. Također, u zadnje vrijeme muški satovi postaju sve više i više popularni, te gotovo da ne postoji muškarac koji ne posjeduje sat.

Muški satovi

Kako odabrati muški sat?

Ovisno o tome što volite ili što osoba kojoj poklanjate sat voli, birate sat prema potrebama. Ukoliko ste sportaš i volite se sportski oblačiti, muški satovi sa gumenom narukvicom odlično će se uklopiti u vaš outfit. S druge strane ukoliko vam je stil oblačenja košulja i sako, sat s metalnom narukvicom ili kožnom će biti puno bolji izbor. Kod pametnih satova prednost je što niste vezani za jedan izgled, te većina takvih satova nudi više raznih izgleda sata koji se jednostavno mijenjaju na ekranu.

Jednostavne osobe ne preferiraju pod kazaljke na satovima, već samo datum, no ukoliko volite imati na satu mnoštvo drugih funkcija poput mjeseca u godini, štoperice i sličnog, tada ćete se odlučiti za sat s više pod kazaljka i “natrpanim” izgledom.

Vrijede li poznate marke toliko novaca?

Definitivno ne vrijede, jer muški satovi od 1,000$ mogu biti jednako kvalitetni kao i oni od 50,000$. Stvar je u prikazu moći, te satovi više ne služe svrsi da se na njima gleda vrijeme, već su isključivo modni dodatak. Nakon dolaska mobitela, satovi su izgubili pravu funkciju, no kao modni dodatak muškaraca postali su nikad popularniji. Ukoliko vam je važno koju marku nosite i želite pokazati moć, tada su skuplje marke logičan odabir, no u protivnom i sat nepoznate marke odrađivati će svoju funkciju odlično.

Slični postovi u toj kategoriji: