Svatko tko ima web stranice, bilo da je riječ o osobnim ili poslovnim, zna da je iznimno bitno da one budu dostupne posjetiteljima u bilo kojem trenutku. A kako bi to bilo moguće, potrebno je da budu smještene na nekom serveru. Takva usluga smještaja web stranica naziva se web hosting. Može se ugovoriti putem brojnih informatičkih tvrtki te se možete odlučiti za neko domaće ili strano rješenje.

Također, dostupne su razne naplatne usluge, ali postoji čak i besplatni internetski hosting koji ima određena ograničenja, ali nekima ona neće predstavljati problem. U nastavku pročitajte više o svemu.

Zašto ugovoriti web hosting

Novi korisnici možda se pitaju zašto ugovoriti web hosting internetskih stranica, odnosno zašto ih jednostavno ne staviti na svoje računalo koje je povezano na internet. Odgovor se možda i nameće sam po sebi. U tom slučaju, računalo vam mora biti upaljeno cijelo vrijeme, a i morate biti sigurni da neće doći do nekog prekida veze jer u tom slučaju će vaše web stranice biti nedostupne. Sve to iziskuje veliki posao, a nije zanemariva niti potrošnja električne energije.

ugovorite besplatni internetski hosting
Ako ugovorite besplatni internetski hosting nećete dobiti istu razinu usluge kao kod naplatne varijante.

Zbog toga je najbolje putem neke tvrtke ugovoriti internetski web hosting jer s njime nemate takvih problema. Jednostavno prebacite sve što vam je potrebno na svoje mjesto na serveru, namjestite sve postavke i to je to. Web stranice će stalno biti online i dostupne drugima za pregledavanje.

Besplatni internetski hosting kao moguće rješenje

Najbolji VPS hosting – koji je najbolji za VAŠU web stranicu?

Danas je čak moguće ugovoriti i besplatni internetski hosting web stranica putem određenih tvrtki. No, imajte na umu da nećete dobiti istu razinu usluge kao kod naplatne varijante.

Slični postovi u toj kategoriji: