Otkrijte rok muziku

Rok muzika je jedan od najpopularnijih žanrova muzike u svijetu. Postoji mnogo ljudi koji daju sve od sebe da napišu što bolju rok pjesmu kada ih uhvati inspiracija slušajući već popularne rok pjesme.

Da bi se napisala rok pjesma, postoji nekoliko pristupa. Dosta pisaca koristi jednostavan način, a to je samo upotreba strofa i refrena. Dok drugi koriste razne varijacije gdje je dodano još stihova i refrena na već postojeće. Ovaj način pisanja se koristi kada pjesma nema dovoljnu dužinu i kada je potreban dodatni refren kako bi se sve uklopilo.

Rok muzika za sve

Većina pjesama od rok pjevača ne prelazi preko 5 minuta i to je kao neka tradicija kod njih. Pa se savjetuje u toku pisanja da se napiše pjesma koja će stati u tih 5 minuta ali da ima primamljivu i jednostavnu melodiju. Odličan način da se nauči o rok pjesmama jeste da se neke od njih istraže i da se pročitaju različiti tekstualni vodiči na ovu temu. Ti vodiči su pisani od strane svjetskih kritičara rok muzike i entuzijasta kako bi podijelili znanje sa drugim ljudima koji vole rok muziku i pjesme.

Mnogi pisci rok pjesama uglavnom pišu o događajima koji su se desili u njihovim životima, dijeleći emocije sa publikom koja možda prolazi kroz isto iskustvo. Jedna stvar o kojoj se uvijek može pisati rok pjesma je ljubav. Svaka osoba je bar jednom u životu imala ljubavnih problema, a pisajući pjesmu na ovu temu slušaoci će se emotivno povezati sa njom.

Tekst pjesme mora da prati određeni šablon, kao na primjer da je svaka linija stiha jednaka. Još jedna stvar koja bi se trebala osigurati je da linije melodije mogu jednostavno da se koriste u refrenu pjesme. Ova tehnika se zove „hook“, a služi da pjesma postane što slušljivija. Onaj osjećaj kada se jednom čuje pjesma pa ne izlazi iz misli sljedeća tri dana, to je to.

Uspjeh pisanja rok pjesama zavisi o tome koliko je slušljiva melodija pjesme i koliko su tekstovi jednostavni i da li se mogu slušaoci povezati sa njom.

Kako napisati rok pjesmu? Za pisanje rok pjesme je potrebna kreativnost i jasna slika koja će ispričati priču sa kojom će se publika poistovijetiti.

Slični postovi u toj kategoriji: