Upoznajte ljude koji su uticali na današnju muziku

Ne postoji osoba koja ne sluša muziku ili koja ne zna zar bar jednog pjevača ili bend. Bendovi su svoju slavu stekli svojim nastupima, pjesmama i šarolikoj publici. Međutim, za uspjeh jednog benda zaduženi su i ostali članovi benda, ali danas se koncentrišemo samo na one za kojima djevojčice najviše lude, a to su gitaristi. Saznajte koji su to najbolji svjetski gitaristi:

1. Jimi Hendrix

Široko poznat kao jedan od najkreativnijih i najuticajnijih muzičara 20. vijeka, Džimi Hendriks je pionir eksplozivnih mogućnosti na električnoj gitari. Hendriksov inovativni stil sviranja je stvorio novu muzičku formu. Za osobu koja ne zna kako da čita i piše muziku, poprilično je nevjerovatno da doživi veliki uspjeh poslije 4 godine sviranja, što je Džimiju uspjelo. Njegov stil danas utiče na mnogobrojne savremene muzičare kao što su Majls Dejvis, Stivi Vai i Džordž Klinton.

Najpopularniji gitaristi

2. Eddie Van Halen

Van Hejlen je uticao na to kako ljudi danas sviraju, čuju i misle o električnoj gitari. Prije 1978. godine gitara je morala da bude samo glasna i brza. Edi je svirao sa ukusom i uvijek u kontekstu, što je činjenica koja ga razlikuje od legije njegovih imitatora. Istina je da je mnogo gitarista uzelo gitaru u ruke kada je čulo sviranje Van Hejlena, ali nijedan ne može dostići njegov nivo.

3. Stevie Ray Vaughan

Rođen je 3. oktobra 1954. godine u Teksasu. Jedan od najpoznatijih savremenih bluz gitarista, njegova muzika kao da dolazi iz dubine njegove duše. Svaka odsvirana nota je savršena i na taj način on je privukao ljude ka svojoj muzici.

4. Jimmy Page

Jedan od najpoznatijih gitarista iz Engleske, Džimi Pejdž ne samo da je pisao nestvarne gitarske rifove već ih je i savršeno svirao.

5. Randy Rhoads

Poznat po sviranju uz Ozzy Osbourne, Randy je bio hevi metal gitarista. Bio je perfektan i precizan u sviranju svake note, ali je sve to radio sa osjećajem. Ne samo da je svirao, već je i pisao muziku.

Najbolji svjetski gitaristi se ne zaustavljaju na samo ovih gore nekoliko navedenih. Svakako treba spomenuti Eric Claptona, Tony Iommi, Jeff Beck i još mnogo drugih.

Slični postovi u toj kategoriji: