Ako bi vas pitali, što mislite, koji dio vašeg automobila je među onima, bez kojeg ne možete, bez kojeg nikako ne smijete na cestu – što bi odgovorili? Vjerojatno bi na prvome mjestu bio volan, jer bez njega vožnja cestom praktički nije moguća, nakon toga bi se sigurno mnogi sjetili kotača, bez kojih isto tako vožnja nije moguća – a tko od vas bi na ovo pitanje odgovorio sa „brisači“?

Čuvaju vaša stakla čista, čuvaju vaš život

Dali vam je jasno, o čemu govorimo? Za neke stvari u životu čovjek nikad ne bi rekao, da su tako važne, ali kad imamo u mislima brisaće od automobila, moramo znati, da su skoro i najvažnija stvar kod vožnje. Pitate se zašto?

Zamislite, kako je zadnji put izgledala vaša vožnja cestom, kad je cesta bila mokra, a ispred vas se vozio neki automobil – naravno, prije ili kasnije se vam dogodilo, da postanu i vaša stakla prljava. I kako ih što prije i što bolje počistiti? Sa brisačima i vodom, koju imate u automobilu!

Brisači

Još je jedna situacija, u kojoj se možete naći, a da bi vam u njoj mogao život biti ugrožen – a to je vrlo jaka kiša. Ako u njoj nemate na automobilu namontirane jako dobre brisače, može vam se desiti, da ništa nećete vidjeti na cestu, a kad ste u takvim problemima, bolje vam je, da stanete sa strane i počekate kraj kiše – jer ako na cestu ne vidite, opasni ste za sebe i za sve druge!

I kako ih održati kvalitetne?

Sada kad znate, kako važni su vaši brisači, jako je bitno i to, da znate, kako ih sačuvati, da će vaša stakla brisati dobro što duže vrijeme – jednostavno, sa redovitim uzdržavanjem. Znači, kad vidite, da se na njima nalazi neka prljavština, onda ih obavezno dignite i počistite, jer na takav način će gumija na njima dulje izdržati i dulje, bolje čistiti.

I naravno, nikako ne zaboravite na zimske dane – kad sve smrzne, kad se sve zalijepi. Tada nikako ne palite brisače, ako ćete učiniti nešto takvo, natrgat ćete ih, a to vam znači, da ćete prije ili kasnije trebati nove, trebati druge – a to vam je opet neki dodatan trošak, koji nikome nije potreben!

A na kraju, razmislite i o ostaloj opremi za vaš automobil. Krovne kutije, krovni nosači, nosači za skije i ostala oprema mogu biti izuzetno važni. Uvijek pazite, da nabavite najbolju opremu.

Slični postovi u toj kategoriji: