Danas veliki broj ljudi gotovo svakodnevno vozi automobil. Zbog toga je vrlo važno da svi važni apsekti sigurnosti, ali i zakonskih propisa budu zadovoljeni. Tako postoji nešto što se zove obavezna oprema za auto i što je vrlo važno da svaki vozač posjeduje. Nešto od toga je zakonski obavezno, a nešto od toga je jednostavno dobro da imate negdje spremljeno, ako vam zatreba.

Zbog toga ćemo se u ovom članku pozabaviti s tom vrstom opreme te ćete vidjeti što vam stvarno treba, a što bi svakako bilo dobro da imate jer bi vam nekad moglo zatrebati.

Sigurnosni reflektirajući prsluk za osiguranje u nuždi

Sigurnosni prsluk, često je zanemareni dio kada je u pitanju obavezna oprema za auto, ali može biti ključan u hitnim situacijama. Ako dođe do nekog kvara ili nesreće, vozač će morati izaći iz vozila pa je važno da tada nosi sigurnosni prsluk koji povećava njegovu vidljivost drugim vozačima, smanjujući tako rizik od sekundarnih nesreća. To je posebno važno tijekom loših vremenskih uvjeta ili po noći pa biste ga svakako što prije trebali obući.

Obavezna oprema za auto varnostni prsluk i euro sigurnosni trokut
Obavezna oprema za auto kao su varnostni prsluk i euro sigurnosni trokut može biti ključna u hitnim situacijama.

Također, u mnogim zemljama, posjedovanje sigurnosnog prsluka je zakonski zahtjev, a vozači bi trebali biti svjesni propisa koji se odnose na njegovo nošenje.

Kutija za prvu pomoć kao izuzetno važna oprema

Pitate li nekog vozača koja je najosnovnija obavezna oprema za auto, mnogi će se vjerojatno sjetiti kutije za prvu pomoć.

Stručno osoblje prolazi kroz obveznu opremu u svakom osobnom automobilu. Obvezna oprema u automobilu je: – Prva pomoć – Reflektirajući prsluk – Rezervni kotač – Euro sigurnosti trokut – Komplet rezervnih žarulja – Aparat za gašenje požara

Bez obzira kamo putujete, ona bi se uvijek trebala nalaziti u vozilu. Takav komplet ne samo da pruža osnovnu medicinsku pomoć u slučaju nesreće, već može biti od pomoći i kod manjih ozljeda.

Čitaj dalje na: https://www.autotepisi.com.hr/ne-zanemarujte-znacaj-obavezne-opreme-za-auto/

Slični postovi u toj kategoriji: