Pustite omiljenu muziku i uživajte

Muzika značajno utiče na naše živote, jer ne postoji osoba koja može da prizna da ne voli muziku i da nema omiljenu pjesmu ili omiljenog pjevača. Mnogi ljudi žive i dišu kroz muziku, drugi zarađuju novac od nje, a nekima je ona jedini način da se opuste. Nije ni čudo što se kaže da je muzika najbolja terapija koja liječi bolesti kao i poremećaje sa mozgom. Ono što osoba sluša oslikava njenu sliku u društvu, uveliko utiče na njenu ličnost i utiče na njeno raspoloženje, čini osobu hrabrijom, veselijom, a u pojedinim trenucima čak i tužnom i depresivnom. Ipak, to zavisi od načina na koji se muzika sluša i osjeća. Saznajte kako muzika utiče na život, sudeći prema istraživanjima.

Budite sretni uz muziku

Mnoga istraživanja su pokazala da nije samo ličnost osobe pod uticajem muzike, već se i seksualne aktivnosti poboljšavaju ili pogoršavaju u zavisnosti od muzike koja se sluša. Čini se da oni koji slušaju džez muziku imaju bolji seksualni performans od onih koji slušaju pop. Oni kojima je smanjena seksualna aktivnost slušaju klasičnu muziku, a oni koji su temperamentni i tvrdoglavi slušaju hevi metal.

Muzika razvija određene dijelove mozga koji se drugačije ni ne mogu stimulisati. Jedno istraživanje je pokazalo da su djeca koja nauče svirati klavir spremnija da prihvate različite informacije, od djece koja nauče da koriste računar.

Koliko muzika utiče na život dokazuje i da su osobe koje boluju od Parkinsove bolesti bile u stanju da se kreću jedino ako se sjete neke pjesme iz svoje mladosti. Kombinacija muzičkih ritmova utiče na krvni pritisak, što je ponekad neprimjetno, ali obično utiče i na naša osjećanja. Zbog toga nas sporiji tempo muzike smiruje, brži čini napetim, a muzika koja je zasnovana na harmoniji umara mozak. Ono što utiče na stanje uma je dužina i položaj prekida u pjesmi.

Način na koji reagujemo na neku pjesmu mnogo zavisi i od stanja uma ili prethodnih iskustava. Ukoliko osoba poveže pjesmu sa nekim razdobljem u svom životu, kasnije kad čuje tu pjesmu uvijek će se sjetiti tog perioda.

Osim ljudi, muzika utiče i da biljke rastu brže i daju više cvijeća, voća ili sjemena. Ovome naročito pomaže instrumentalna muzika, a pogotovo violine i flaute.

 

Pročitajte zapis o učincima koje ima Koenzim Q10 na zdravlje.

Slični postovi u toj kategoriji: