<em>...a da svima bude lijepo</em>   Planirate svoje vjenčanje i glavni problem je kako da ugodite svima? Krenite malim koracima i definišite neke osnovne stvari prije nego što se odlučite za bend, DJ-a i plaćanje istih, kako biste napravili kompromis jer vjerovatno vaša baka ne uživa u istoj muzici kao kum ili mladina nećaka, a želite da se svi provedu, ipak vaše vjenčanje treba da ostane svima u lijepom pamćenju, zar ne?

…a da svima bude lijepo

Planirate svoje vjenčanje i glavni problem je kako da ugodite svima? Krenite malim koracima i definišite neke osnovne stvari prije nego što se odlučite za bend, DJ-a i plaćanje istih, kako biste napravili kompromis jer vjerovatno vaša baka ne uživa u istoj muzici kao kum ili mladina nećaka, a želite da se svi provedu, ipak vaše vjenčanje treba da ostane svima u lijepom pamćenju, zar ne?

Pjesma za vjenčanje

Kako odabrati najbolje pjesme za vjenčanje? Prvo razmislite o prostoru u kom se održava proslava vjenčanja. Gledajte da je prostor akustičan i da se zvuk ne gubi mnogo, kao i da mnogo ne zvoni, a ako niste baš neki ekspert, sigurno ćete naći nekog muzičara među prijateljima. Zatim razmislite o tome kakvo vjenčanje želite, da li možda bučnije, sa življom muzikom ili nešto malo suptilnije, ali vodite računa o starosnim grupama među zvanicama. U svakom slučaju gledajte da uvrstite na repertoar nešto za svakoga. Ako niste ljubitelj narodnjaka, kompromis sa starijim osobama možete naći u suptilnijim oblicima tog žanra, tipa sevdalinki i starogradske muzike, a ako je suprotno, pokušajte naći nešto i za one koji vole zabavnu muziku, jer postoji mnogo bezvremenskih i opštepoznatih hitova ex-yu muzike koji će prijati svačijem ukusu. Najbitnije je da izbor pjesama prati atmosferu koju želite da napravite na vašem vjenčanju, i da za ključne momente odredite vama i vašoj boljoj polovini neke važne pjesme koje su vam obojile vezu. Tako da za prvi ples odaberete vama omiljenu pjesmu (svaki par ima svoju pjesmu zar ne?), za tortu neki stari ljubavni klasik, kao znak ljubavi koja će trajati itd. A svakako ostavite prostora i rodbini da naruči poneku pjesmu, to im ne smijete oduzeti.

Daćemo vam samo neke primjere bezvremenskih hitova koji će prijati svim generacijama: poznate sevdalinke (Mito bekrijo, Žute dunje itd.), stari hitovi Marine Perazić i Tajči, Riblja Čorba itd. Uglavnom poznajete sve zvanice, samo razmislite o tome šta kome prija i nađite sredinu. Tako ćete odabrati najbolje pjesme za vjenčanje.

Slični postovi u toj kategoriji: