Iskažite emocije na kreativan način

Ljubavne pjesme može pisati svako, ali mnogo je lakše kada je osoba zaljubljena jer tada riječi same dolaze iz srca. Mnogi brinu o tome da riječi ne budu otrcane i bez smisla, ali na to se pisac ne bi trebao obazirati, jer su u pitanju lični osjećaji koji se žele poslati pjesmom. Kada osoba piše pjesmu nekome na dar, nekome do koga mu je stalo, taj neko će više cijeniti trud i pažnju koja je uložena nego gledati kako su riječi složene.

Da bi se misli lakše pretvorile u ljubavne stihove, postoji nekoliko pravila kojih se treba pridržavati.

  • Na početku je najbolje samo “nabacati” svoja osjećanja na papir, bez ikakve forme. Kao teme za pjesmu mogu da vam posluze sjećanja na neke posebne događaje, prekretnice u vezi, sitnice koje znače, fantazije…
  • Kada su osjećanja prenešena na papir, potrebno je tekst pročitati na glas kako bi se uočile ključne riječi. Ključne su one riječi koje uglavnom vraćaju sjećanja na određene stvari. Na primjer, ako je pisano o savršenom ljetovanju, pjeskovitoj plaži, moru i poljupcu koji se desio ključne riječi bi trebale biti: ljeto, more, poljubac.

Pisanje ljubavne pjesme u par koraka

  • Pronalazak ostalih ključnih riječi će znatno olakšati posao, jer će se tako dobiti osnova pjesme.
  • Rime u pjesmi može biti, a i ne mora. Ukoliko bi pjesma u rimi bolje zvučala, na različitim sajtovima mogu se naći programi koji ubačene riječi rimuju. Čitav tekst se ne mora rimovati, dovoljno je samo nekoliko stihova. I to će biti dovoljno za željeni efekat.
  • U tekstovima pjesama se može primjetiti da se ponekad ponavljaju određene fraze jer se na taj način stvaraju refreni. Tako da je i u pisanju ljubavnih pjesama, poželjno ponavljati fraze da bi se dobili refreni.
  • Svi pisci svoje tekstove po završetku ostave sa strane, da bi se kasnije vratili sa svježim mislima i prepravili poneke stvari.

Pisati ljubavne pjesme nije teško jer se samo treba koncetrisati na svoje osjećaje, obratiti pažnja na ritam i dopustiti da riječi okružuju već određene riječi od značaja.

Slični postovi u toj kategoriji: