Bezvremenski božićni hitovi

Svake godine u zimsko doba raspoloženje se mijenja, svi su srećni, nasmijani, a to je sve zahvaljujući prazničnom raspoloženju koje nam daje priliku da se opustimo od svakodnevnice. Božić se praznuje u mnogim zemljama, i obilježen je i mnogim pjesmama koje su sa vremenom postali pravi hitovi bez kojih božićna atmosfera nije potpuna. Svi imaju omiljene božićne pjesme, a ovo su samo neki od hitova.

  • „Last Christmas“ je pjesma poznatog britanskog pop dua Wham! Tekst pjesme je napisao Džordž Majkl. Ova pjesma, napisana 1984. godine je i do dan danas broj jedan božićna pjesma.

  •  „Let it snow!Let it snow! Let it snow!“ je pjesma u kojoj se ne spominje Božić, ali atmosfera koju pruža i praznični osjećaj koji daje svrstavaju je u božićnu pjesmu. Zanimljivo je da su pjesmu napisala dva Jevreja 1945. godine jednog vrelog kalifornijskog dana, a sama pjesma je obrađena mnogo puta.

  •  Svima dobro poznata pjesma „Jingle Bells“ je objavljena davne 1857. godine, ali pjesmu koja je bila namjenjena za Dan zahvalnosti preuzeo je Božić. „Jingle Bells“ je prva pjesma emitovana iz svemira.

  •  „Jingle Bell Rock“ je popularna božićna pjesma koju je prvi objavio Bobi Helms 1957. godine. Mnogi su izvodili ovu pjesmju, ali Bobijeva verzija je najpoznatija.

  •  „All I Want For Christmas Is You“ je poznata pjesma Maraje Keri koja svojim glasom budi božićno raspoloženje. Pjesma je objavljena 1994. godine, a postala je 19. najprodavaniji singl 20. vijeka koji je izvela žena.

  •  „Stille Nacht, heilige Nacht“ je komponovao Franc Saver Gruber 1818. godine u Austriji i predstavlja najstariju božićnu pjesmu. Pjesma je izvođena od strane mnogobrojnih pjevača i horova. A hor bečkih dječaka ju je savršeno otpjevao.

Ovo je samo kratka lista najpopularnijih božićnih pjesama kojih ima bezbroj. Slavili Božić ili ne, svakako je veći dio božićnih pjesama poznat široj publici, što ih i čini hitovima koji nemaju rok trajanja.

Slični postovi u toj kategoriji: