Zapjevajmo sada svi!

Karaoke žurka je odličan način da se provede vrijeme sa prijateljima. Ipak, ništa nije šarmantnije i privlačnije od pjevanja najvećih hitova sa prijateljima poslije nekoliko limenki piva. Ali ništa ne može učiniti karaoke žurku boljom do izbora pravih pjesama. Naravno, svaka pjesma je dobra tokom ove žurke, zato je najbolje opustiti se i ne shvatati ovo ozbiljno. Ovu su samo neke potencijalne pjesme i tekstovi za karaoke žurku.

Prvo, cilj karaoke žurke je zabava, pa pjesme koje su blage i standardne balade bi trebalo izbjegavati. Jedna od pjesama koje će uveseliti kako nastupom tako i izgovorom je „Cotton eyed Joe“. Slušajući svoje prijatelje kako ovo pokušavaju otpjevati i otplesati je neprocjenjivo.

Naravno, teško je ne pjevati balade i ljubavne pjesme, pa ako se ipak ne može bez njih, savjetuje se da se biraju one koje može pjevati više ljudi kao na primjer „Total Eclipse of the Heart“ od Boni Tajler. Intenzitet pjesme je za svaku pohvalu, a tekst je inspirisan knjigom Orkanski visovi. Ipak nešto ima u pjesmi, što je nikako ne čini ozbiljnom. Dobro poznata pjesma je i od Bon Džovija „Livin on a Prayer“ koja će dići sve na noge.

Popularne karaoke pjesme

Ostale zabavne karaoke pjesme su od izvođača sa početka 2000. godine kao na primjer Kristina Agilera, ili Spajs Grls i Bekstrit Bojs.

Osim stranih pjesama kojih ima u obilju, ni neka domaća nije na odmet. Pa na primjer, od Harisa Džinovića „I tebe sam sit kafano“  natjeraće mnoge da je pjevaju, a tek pjesma od Lepe Lukić koja se ne izostavlja sa karaoke žurki „Srce je moje violina“. 4 asa i njihova pjesma „Na zadnjem sjedištu moga auta“ će biti otpjevana od svih.

Prije same žurke, sa prijateljima se treba posavjetovati oko izbora pjesama, nije isključeno da se i neki od najboljih hitova pjevaju, a da nisu na listi.

Slični postovi u toj kategoriji: