Mnogi vozači danas možda nisu potpuno upoznati sa svim dijelovima automobila i s njihovim funkcijama. No, većina vozača će odmah znati koji je najvažniji dio automobila. Naravno, riječ je o motoru. To je dio automobila koji služi za njegovu osnovnu funkciju, pokretanje i vožnju. U slučaju njegovog kvara, nećete daleko stići. Zato je vrlo bitno paziti na sve dijelove koji su važni za njegov ispravan rad. 

Motorna ulja spadaju u ono što je svakako važno za ispravan rad motora. Ona između ostalog podmazuju njegove glavne dijelove kako ne bi došlo do njihovog oštećenja zbog prevelikog trenja.

Redovito provjeravajte razinu motornog ulja u autu

Motorna ulja u automobilu su iznimno važna kao što je već navedeno, stoga morate redovito paziti da je njihova razina na optimalnoj razini. To vrlo lako i sami možete napraviti. Potrebno je da otvorite poklopac motora i pronađete spremnik za motorno ulje. Ako ne znate gdje se točno nalazi, pogledajte upute u knjižici koju ste dobili s vozilom. A daljnji postupak provjere razine je sljedeći:

  • Otvorite spremnik za motorno ulje
  • Izvucite šipku i dobro je očistite
  • Vratite je u spremnik i ponovo izvucite te provjerite razinu ulja na njoj
Provjerite razinu motornog ulja u autu.
Redovito provjerite razinu motornog ulja u vašem automobilu.

Kako bi razina bila zadovoljavajuća, morate vidjeti da se ulje nalazi između min i max oznake. Ima li ga premalo, svakako ga što prije dolijte.

Dugotrajan rad motora bez poteškoća

Objašnjeni kodovi motornog ulja

Automobilska motorna ulja prije svega moraju biti kvalitetna, a osim toga, moraju se redovito mijenjati u automobilu.

Čitajte dalje na: https://www.silux.ba/proizvodi/dodatna-oprema/motorna-ulja

Slični postovi u toj kategoriji: