Automehaničar je prognozirao kvar na bregastoj osovini? Nemate iskustva sa mehanikom, ili Vas jednostavno ne zanima što je bregasta osovina… Mi smo tu da Vam pomognemo. Kod nas možete pronaći veliki izbor bregastih osovina. Vrhunski auto dijelovi za pravilno održavanje automobila od iznimne su važnosti. Ovo se posebno odnosi na dijelove poput bregaste osovine.

Bregasta osovina jedan je od najvažnijih dijelova

Tolerancije su minimalne, a kvaliteta izrade i kvaliteta materijala su bez kompromisa. Vrhunski tim stručnjaka prati proizvodni proces, balansiranje i isporuku do krajnjeg dobavljača. Bregaste osovine koje možete kupiti kod nas vrhunske su kvalitete, rađene po najstrožom pravilima struke a opet su pristupačne cijenom. Odaberite proizvod (bregastu osovinu) za Vaš automobil, ili automobil Vašeg klijenta (ako ste serviser) i zamijenite dotrajalu bregastu osovinu.

Znamo da je bregasta osovina jedan od najvažnijih (krucijalnih) dijelova suvremenog SUI motora. Ne kvari se često, ali se može dogoditi da bregasta radi probleme. Simptomi su različiti, pa je najbolje da vaš mehaničar dijagnosticira kvar. Ona nije dio koji olako kupujete. Nije ni predviđen za zamjenu, a zbog komplicirane izrade – proizvodnja bregaste košta mnogo.

Kako god bilo, ako je došlo vrijeme da zamijenite bregastu osovinu došli ste na pravo mjesto za auto dijelove. Ponuda bregastih osovina kod nas obuhvaća gotovo sve modele automobila koji se vozaju po našim cestama. Ako trenutno i nemamo na stanju bregastu osovinu za Vaš automobil, naručite i potrudit ćemo se da Vam stigne u što kraćem vremenskom roku.

Kako je dobila ime?

Još malo mehanike, za one koji se zanimaju. Dakle, u suvremenim motorima sa unutrašnjim izgaranjem (SUI) ima oblik čelilčnogh valjka, koji na sebi ima takozvane brijegove. Odatle i dolazi naziv bregasta osovina. U modernim motorima osovina se nalazi najčešće u glavi motora, no može biti negdje na bloku motora – što je danas rijetkost. Bregasta osovina uz pomoć brijegova na sebi otvara i zatvara ventile na motoru.

Vremenski tajming se radi putem zupčastog remena, lanca ili reda zupčanika. Pravilan rad motora, potrošnja i snaga uvelike ovise o ispravnosti bregaste osovine. Ako Vam mehaničar ukaže na mogući kvar sa ovim dijelom, svakako se posavjetujte sa njim i dogovorite zamijenu na vrijeme. Neispravna a osovina može prouzročiti dodatnu štetu na motoru, što će rezultirati i dodatnim troškovima.

Slični postovi u toj kategoriji: