U automobil se danas moraju ulijevati razne tekućine kako bi sve besprijekorno funkcioniralo. Tekućine koje su vrlo bitne su one koje su važne za rad motora. Budući da se motor može smatrati srcem svakog automobila, vrlo je važno osigurati njegov nesmetan rad. Primjerice, vrlo je važna rashladna tekućina koja će osigurati njegovo učinkovito hlađenje.

A kad je riječ o raznim dijelovima motora, vrlo je važno da su oni dobro podmazani kako ne bi došlo do njihovog habanja. U te svrhe se u poseban spremnik ulijevaju motorna ulja koje osim te funkcije imaju i još neke.

Optimalna razina motornih ulja u automobilu

Kako bi vaš motor u automobilu dugo i učinkovito radio, potrebno je da su u njemu optimalne razine svih potrebnih tekućina. Ista stvar je i kada su u pitanju motorna ulja u automobilu. Zato je vrlo važno provjeravati njihovu razinu barem jednom godišnje, a ako radite puno kilometara svake godine, onda i češće. 

Saznajte koje motorno ulje je najbolje za vaš auto.

Optimalna razina motornog ulja u autu će:

  • Povećati učinkovitost motora i osigurati njegov dugotrajan rad bez problema
  • Spriječiti nastanak korozije na dijelovima motora
  • Smanjiti izbacivanje štetnih tvari u atmosferu
  • Smanjiti brzo trošenje dijelova motora zbog habanja
  • Smanjiti potrošnju goriva

Potrošnja motornog ulja

kvalitetna motorna ulja Castrol
Potrošnja motornog ulja nije uvijek ista.

Danas se u trgovinama s autodijelovima i autoopremom mogu kupiti razne vrste motornih ulja. Proizvode ih razne tvrtke pa se primjerice možete odlučiti za one marke Castrol koja su uvijek vrlo popularna među vozačima zbog dokazane kvalitete. Potrošnja motornog ulja nije uvijek ista i može se drastično razlikovati.

Slični postovi u toj kategoriji: