Ukoliko volite biciklizam i pritom redovito biciklirate na cestovnim, ali i brdskim stazama modeli trekking bicikala bit će odličan izbor za vas. Naime, oni su vrsta bicikala koji svojim oblikom i specifikacijama ujedinjuju brzinu koju omogućuju cestovni bicikli, ali i stabilnost i robusnost brdskih bicikala. 

Upravo su zbog ove mogućnosti vožnje po različitim stazama, posebni oni marke Specialized postali vrlo popularni među velikim brojem biciklističkih rekreativaca diljem svijeta. Uz prilagođenost svim vrstama staza, su i izrađeni od vrlo kvalitetnih materijala pa su dugoročno odličan izbor.

Idealan trekking bicikl za vas

S obzirom na to da danas na tržištu postoji velik broj različitih modela, prije kupnje jednog od modela treba najprije razmisliti o tome na koji način ćete voziti bicikl i želite li njime povećati kondiciju, brzo stići na svoje odredište ili pak želite mirnu vožnju. U slučaju da vas zanimaju trekking bicikli koje biste željeli voziti kao dio svoje fitness rutine kojom želite poboljšati svoju kondiciju, tada trebate birati modele koji su lagani i koji nemaju puno opreme. S druge strane,  oni koji žele brzo stići s jednog mjesta na drugo zaobilazeći gužvu trebaju birati modele s opremom poput svjetla, zvonca, košare za teret i slično.

Trekking bickili Specialized za zdravlje i kondiciju.
Posebnim trekking biciklima možete prevoziti puno kilometra po različitima stazama i održavljati kondiciju i zdravlje.

Bicikli prilagođeni ženama

Iako postoji mišljenje da su trekking bicikli napravljeni isključivo za muškarce tome ipak nije tako. Naime, danas na tržištu postoji velik broj modela koji su napravljeni za žene. Razlika između muških i ženskih modela najčešće se odnosi na iduće razlike:

  • Drugačiji oblik
  • Drugačiji okvir
  • Drugačija sjedala
  • Drugačiji oblik upravljača
  • Drugačiji kut vilice

Sve ove razlike postoje zbog razlike u fizionomiji muškaraca i žena pa tako žene imaju duže noge od muškaraca, a uža ramena zbog čega oblik okvira kao i širina upravljača moraju biti posebno prilagođeni. A sve kako bi žene koje to žele bez problema mogle naći modele za sebe poput Specialized modela ženskih trekking bicikala.

Trekking bicikli Specialized modeli za žene prilagođeni su isključivo za žene.

Slični postovi u toj kategoriji: