Svi ljubitelji putovanja dobro su upoznati s problemom manjka prostora prilikom odlaska na putovanje, neovisno o tome posjeduju li manji ili veći automobil – mjesta uvijek nedostaje. Kako bi svojim korisnicima pomogli i riješili problem manjka prostora, posebno kada se radi o prijevozu većih tereta, djelatnici industrije autodijelovima osmislili su krovne nosače za auto koji posredno uvelike pomažu kod problema s manjkom prostora. 

Naime, oni su metalni dodatak koji se montira na krov automobila te se potom na njima mogu prevoziti razni tereti, od krovne kutije pa sve do sportskih rekvizita poput skija ili bicikala.

Spas za ljubitelje sporta pri vožnji automobilom

Iako se svi putnici podjednako često susreću s problemom manjka prostora prilikom dužih ili kraćih putovanja, posebno velike probleme imaju svi oni koji se bave bilo kojom sportskom aktivnošću koja zahtijeva prijevoz rekvizita. U tom smislu, krovni nosači za auto omogućuju prijevoz:

Jednostavnošću svog postavljanja te prijevoza navedenih rekvizita, automobilski krovni nosači odlično su rješenje za sve avanturiste i rekreativce koji često putuju sa svojim rekvizitima u različite sportske avanture.

Nužnost za postavljanje krovne kutije

Osim za prijevoz sportskih rekvizita poput bicikala, skija, snowboarda ili kanua, krovni nosači za auto odlično su rješenje i za prijevoz drugih stvari neophodnih za put, poput odjeće i raznih drugih predmeta. Kako biste svoju odjeću i druge neophodne stvari prevezli s jednog mjesta na drugo, nužno je najprije postaviti krovne nosače za auto, a potom na njih postaviti krovnu kutiju u koju ćete pohraniti sve željene potrepštine. 

Krovni nosači za auto i  krovna kutija
Krovni nosači za auto su nužni za postavljanje krovne kutije

Ono što je vrlo važno znati je to da automobilski krovni nosači u ovom slučaju, osim modelu krova i obliku karoserije vašeg automobila, moraju odgovarati i modelu krovne kutije koju posjedujete. I to sve kako bi se zadovoljili svi sigurnosni uvjeti za vožnju.

Suvremeni krovni nosači za auto

Iako automobilski krovni nosači u svijetu automobilskih dodataka nisu velika novost te ih posjeduju čak i nešto stariji automobili, njihov oblik kao i način postavljanja su se vremenom promijenili.

Tipski krovni nosači za auto

Klasičan oblik podrazumijeva same nosače, njihove držače i nekoliko vijaka uz pomoć kojih se oni pričvršćuju za krov automobila, dok noviji modeli umjesto vijaka sadrže snažan magnet uz pomoć kojeg se pričvršćuju na krov automobila. Iako je ta vrsta zbog jednostavnosti svog postavljanja vrlo popularna, stručnjaci napominju kako treba svakako biti oprezan pri vožnji. 

Slični postovi u toj kategoriji: