Glavni dodatak automobilu su krovni nosači koji omogućuju postavljanje nekog tereta na krov automobila. Neovisno o tome za što vam trebaju, prijevoz skija, bicikla ili pak nekog ormara, nosači omogućuju vam da na krov automobila pričvrstite teret i prevezete do odredišta. Osim klasičnih nosača, postoje i oni s posebnim namjenama, primjerice isključivo za prijevoz skija ili bicikla. Krovni nosači se, kao što im samo ime kaže, montiraju na krov i zbog toga ne zaklanjaju pogled vozaču s nijedne strane, ne proširuju vozilo, te jedino na što vozač treba dodatno obraćati pažnju je na brzinu kako otpor zraka ne bi srušio s krova teret.

Kako odabrati krovne nosače?

Kod kupnje novog automobila, uz njega dobivate i originalne nosače za njega, no ukoliko ste kupili polovni automobil i niste dobili krovne nosače, tada se morate sami opustiti u njihovu kupnju. Postoje nosači od čelika ili aluminija, a cijena nosača za automobil najviše varira prema njihovoj nosivosti. Jeftiniji krovni nosači mogu nositi teret do nekih 50ak kilograma, dok kod onih malo skupljih nosivost se pere do preko 100 kilograma.

Cijenom od 500 kuna za one s manjom nosivosti dobivate limit prijenosa tereta, te ćete neke teže stvari morati prevoziti u više navrata, dok izdvajanjem od oko 1500kn moći ćete prevoziti znatno teži teret. Isto tako cijena može varirati i o modelu i marki automobila.

Montiranje krovnih nosača

Najbolji krovni nosači na automobil veoma se lako montiraju i veoma lako skidaju, te kada vam nisu potrebni možete ih skinuti i skladištiti do sljedećeg korištenja. Mnogi smatraju da nosači narušavaju izgled automobila, te upravo zbog toga njihovo lako montiranje i skidanje će zadovoljiti i njih, jer neće konstantno morati držati nosače na automobilu.

Bilo da prevozite često ili ne prevozite često teret, nosači su dobra investicija za vaš automobil. S vremena na vrijeme zasigurno ćete se naći u situaciji da su vam potrebni nosači, a budući da se lako stavljaju i skidaju svo ono vrijeme kada vam nisu potrebni možete ih držati u zatvorenom prostoru kod kuće. Također, prilikom prodaje automobila uz krovne nosače zasigurno ćete moći postići veću cijenu, nego bez njih.

Slični postovi u toj kategoriji: