Odgovarajuća autooprema

Kod odabira krovnih nosača veoma je važno birati pravi model  s obzirom na auto koji imate. Iako svi automobilski krovni nosači obavljaju istu funkciju te izgledaju relativno slično, međusobno se razlikuju prema tome kako ih je moguće postaviti na automobil. Kada je u pitanju način montaže, to ovisi o tipu krova koji imate. 

Ako na vašem krovu nema nikakvih izbočina ili dodataka, vaš tip krova naziva se „normalni“, no ako iznad vrata na normalnom krovu imate žljebove, potrebni su vam drugačiji krovni nosači. Ako iznad vrata, na krovu, imate plastične ili gumene kapice ispod kojih su navoji za vijke, vaš krov ima fiksne točke. Ako pak uzduž krova imate uzdignute ili nosače koji su spojeni uz krov, potrebni su vam krovni nosači za uzdužne ili integrirane nosače.

Veličina krovnih nosača

Jednom kada utvrdite koju vrstu krova imate, idući korak je i odabir krovnih nosača prema veličini. Na veličinu utječu mnoge pojedinosti, kao primjerice:

  •  dužina auta
  •  širina auta
  •  nagib krova

Automobilski nosači za bicikle

Jedna od najpopularnijih svrha korištenja automobilski nosača za bicikle jest za prijevoz bicikla na udaljene rute. Ova opcija je odlična, jer bicikl tijekom vožnje ne proizvodi mnogo buke, ne utječe mnogo ni na potrošnju auta, a na jednom krovu, imate li odgovarajući krovni nosač za bicikle, možete prevesti i do pet bicikala. 

Jedna od najpopularnijih svrha korištenja automobilski nosača za bicikle jest za prijevoz bicikla na udaljene rute.

Ipak, što su automobilski nosači za bicikle veći, to imaju veću cijenu, pa je dobro sve isplanirati unaprijed. Planirate li najčešće autom prevoziti samo jedan ili dva bicikla, onda vam opcije s više mjesta neće biti isplative, s obzirom da se cijene lako mogu napuhati pa najbolje da se kupe manji krovni nosači za bicikle.

Slični postovi u toj kategoriji: