Ako ste bili u potrebi da automobilom prevozite bicikl, tada znadete koliko muke i truda je potrebno uložiti u ukrcavanje bicikla u vozilo, osobito ako se ne radi o modelu karavana vozila. Beskonačna muka, previše utrošenog vremena, a o oštećenjima automobila ili bicikla koja se redovito javljaju u tim manevrima utovara ili istovara da i ne govorimo. Upravo u takvim situacijama do izražaja dolaze funkcionalnost i praktičnost koju nude nosači za bicikl.

Funkcionalnost nosača za bicikl

Nosači su osmišljeni upravo za to da olakšaju prijevoz jednog ili više bicikala na željeno odredište, bez prevelike muke, bez izgubljenog dragocjenog vremena i bez stresa i nervoze. Osim toga, bicikl smješten na nosač štedi prostor u automobilu koji je nerijetko prijeko potreban prilikom odlazaka u prirodu, jer tu je najčešće gomila stvari koje trebamo ponijeti, poput primjerice hrane, tekućine, dekica ili jastuka za odmor, možda čak i prijenosnog roštilja za pripremanje ukusnog obroka nakon višesatnog bicikliranja itd.


Možemo zaključiti da su nosači za bicikl zaista funkcionalna oprema koju bi trebao imati svaki ljubitelj ovog sporta.

Izbor nosača za bicikl

Prilikom kupovine nosača za bicikl obratite pozornost na nekoliko bitnih stavki. Prije svega vodite računao težini, ali i o količini bicikala koje ćete prevoziti jer svaki nosač ima ograničenje po pitanju tereta koji može prenositi.

Nadalje, kvaliteta i sigurnost nosača su od velike važnosti, kako za vas, tako i za ostale sudionike u prometu, ali i za sam bicikl. Ako ste u prilici kupite nosač isključivo od pouzdanog proizvođača čiji nosači imaju sigurnosni certifikat. Naš savjet je da vam cijena nosača nikada ne bude prioritet, već upravo ovo što smo naveli – njihova kvaliteta i sigurnost.

Nosače morate birati prema marki, odnosno prema tipu automobila, budući da se nosači razlikuju i da svakom modelu vozila ne odgovara svaki tip nosača.

Na tržištu su u ponudi tri najčešće vrste nosača, a to su krovni nosači, nosači koji se montiraju na prtljažnik, kao i oni koji su predviđeni za postavljanje na kuku automobila.

Slični postovi u toj kategoriji: