Kako se bliže oni sve hladniji zimski dani, tako se i otvara špica zimovanja. Bilo da idete na neke domaća zimovališta ili putujete u neka malo udaljenija, morate se dobro opremiti ako želite da vam zimovanje bude kao iz snova. Ako ste do sada naučili skijati i posjedujete par skija, vjerojatno znate koliko je skupo iznajmljivanje, čuvanje i prijevoz istih, pogotovo kada je sezona u punom jeku.

Zbog toga se sve više ljudi odlučuje ići na zimovanje automobilom, te provesti što više lijepih trenutaka u putu s porodicom i prijateljima koji putuju s njima. A ako se pitate što ćete sa skijama, nosači za skije su jedino pravo rješenje za vas!

Dostupnost i karakteristike

Nosači za skije su se na našem tržištu pojavili nedavno, međutim od tada su ga jednostavno preplavili. Ovakvi nosači obično podržavaju skije i snoubordove, pa ako se bavite i takvom vrstom ekstremnog sporta svakako ostanite uz nas.

Nosači se razlikuju po mnogo stvari. Ključna razlika je način na koji se učvršćuju, ali i nosivost nosača. Postoje i takozvani magnetni nosači za koje nisu potrebni nikakvi krovni nosači, fabrički niti ugrađeni, međutim oni su nešto skuplji, a i ne dozvoljavaju brzine veće od 130 km/h. Ako vam ovo predstavlja ograničavajuć faktor onda je možda bolje da se držite onih standardnih nosača za skije.

Kupovina nosača

Nosači za skije su nešto što trebate staviti na krov vašeg automobila, to imajte na umu kada ih kupujete. Nikako nemojte kupovati polovne nosače ili nosače od nekog neovlaštenog trgovca. Najbolja solucija jeste kupovina u ovlaštenim trgovinama nekih svjetskih i poznatih brendova.

Većina nosača može da podrži i do šest pari skija kao i četiri snouborda. Naravno moguće su razne kombinacije pa tako možete ponijeti i više različitih kombinacija ovih sredstava za nevjerojatnu zimsku zabavu.

Dodatne napomene

Nosači za skije se u glavnom prave od lakših metala kao što je aluminij, tako da vas ne ometa prilikom vožnje. Ipak, bez obzira na težinu, nosači mogu ponekada prouzročiti da se vozilo ponaša nešto drugačije, većinom zbog povećanog kontakta s okolinom i zrakom. Pratite uputstva kako prilikom montiranja nosača tako i one upute za vožnju. Sigurnost vas i vašeg vozila je ipak na prvom mjestu. Ako na krovu imate i po nekoliko pari skija ili snoubordova onda ovo može postati pravi mali problem, pa ako niste sigurni u vaše vozačko iskustvo možda je bolje da se ne upuštate u ovakvu avanturu.

Interesuju vas nosači za bicikl? Onda pročitajte naš najnoviji članak o tome.

Slični postovi u toj kategoriji: