Mnogi vlasnici automobila nemaju tu privilegiju da mogu svoje automobile držati u garaži, već ih cijelo vrijeme drže na otvorenom. To predstavlja određeni rizik. Bilo kakve vremenske nepogode, poput kiše, snijega ili tuče mogu oštetiti auto.
Osim toga, aute parkirane blizu ceste mogu oštetiti i razni kamenčići prilikom prolaska drugih vozila. Parkirate li pak automobil blizu stabala, uvijek postoji rizik od pada neke grane, ali i od smole koja može curiti po njemu. Kako bi auto zaštitili od tih svih mogućih nepogoda, rješenje je kupovina cerade za auto.

2012 Chevrolet Volt plug-in hybrid
2012 Chevrolet Volt plug-in hybrid

Imajte na umu i da cerada za auto ne predstavlja potpunu zaštitu vašeg automobila. U slučaju jako velikog nevremena i vrlo velike tuče, moguće je da cerada ipak neće uspjeti potpuno zaštititi vaš automobil. Ali šteta će zasigurno biti puno manja nego bez nje.

Odaberite odgovarajuću veličinu

Prilikom kupovine, potrebno je kupiti odgovarajuću veličinu. Cerade za auto tako dolaze u četiri različite veličine: M, L, XL i XXL. Trgovci posjeduju podatke o veličini vašeg vozila i odgovarajućoj ceradi koja mu pristaje tako da se svakako savjetujte s trgovcem prije kupovine. Bez obzira imate li mali kompaktni automobil ili neki puno duži, lako ćete pronaći odgovarajuću ceradu. Cerada se može staviti preko automobila i ako su na krovu montirani nosači za skije.

Gdje ih kupiti?

Cerade za auto moguće je kupiti u specijaliziranim trgovinama s autodijelovima, ali i u nekim dućanima s robom široke potrošnje. Svakako je savjet da kupovinu obavite u nekom specijaliziranom dućanu jer ćete tamo dobiti kvalitetan proizvod. Mnogi u drugim dućanima ugledaju neku jeftinu ceradu nepoznatog proizvođača i odluče se na kupovinu. Ali nerijetko nisu zadovoljni s kvalitetom takvih cerada jer su one izrađene od lošijeg materijala kako bi cijenom bile prihvatljivije.

cerada-za-auto

Kvalitetne cerade imaju posebna pojačanja na dijelovima koji su najosjetljiviji kako bi pružili dodatnu zaštitu. Zato iako na prvi pogled takve kvalitetnije cerade djeluju dosta skuplje, ta razlika u cijeni je itekako opravdana. Popravak lima automobila koji je oštećen i udubljen je vrlo skup i nikada ne znate koliko će vam puta zatrebati. Kupnja cerade je u pravilu jednokratni trošak koji će vam dugoročno uštedjeti puno novca. Zato nemojte previše razmišljati, nabavite ceradu i zaštitite svoj automobil.

 

Slični postovi u toj kategoriji: