Vrlo jednostavan i ekonomičan no ipak tako izuzetan dio opreme za auto je cerada za auto. Ona je najbolja zaštita vašeg automobila u svako godišnje doba, od vrućeg ljeta do snježne zime. Ako do sada niste koristili ceradu za auto jer vam se činila nepotrebnom i nepraktičnom za korištenje, prisjetite se samo koliko ste puta svoj auto morali očistiti od gomile lišća koje je na njega nanio vjetar, ili od raznih kukaca i životinjica koje su ostavile tragove na automobilu. Kupnjom cerade za auto svaka od tih situacija prestaje postojati.

Čemu služi automobilska cerada?

Cerada za auto je najefikasniji način kako zaštiti svog limenog ljubimca od vanjskih utjecaja bilo koje vrste, a ujedno i najisplativiji jer korištenjem cerade uklanjate troškove posebnih pranja i čišćenja, pa i troškove limara u slučaju da se vaš automobil nađe pod udarom tuče koja može uzrokovati oštećenja na autu. Cerada za automobile ima jako dugi vijek trajanja i možete je nebrojeno puta koristiti. 

Cerada za auto
Cerada za auto se može nabaviti u svim veličinama

Ovaj višenamjenski zaštitni pokrivač vašeg automobila ima samo jednu funkciju: zaštitnu. Cerada štiti auto od proljetnih promjena vremena i prljavih kiša, od jakih ljetnih vrućina i UV zraka te do svih mogućih nepogoda koje nas pogađaju u hladnije doba godine. 

Zaštitite automobil od sunca i vremenskih nepogoda

Mnogi vozači nisu niti svjesni koliko loš utjecaj sunčeve zrake imaju na automobil. Dugotrajno izlaganje UV zrakama utječe i na boju i na lak limarije, ali i na unutrašnjost automobila koja postaje sve bljeđa. Ovo se osobito može uočiti na sjedalima, bez obzira na to jesu li platnena ili kožna. 

Kvalitetna cerada za auto
Cerada za auto je idealna zaštita

Proljeće i jesen možda ne prijete toliko jakim zrakama, ali u tom se periodu često događaju razne promjene vremena koje sa sobom donose kišu, pljuskove, padanje lišća, navalu kukaca i još mnogo toga što će na vašem autu ostaviti svoje tragove. Cerada za auto je odlična zaštita protiv svih ovih nepogoda.

Ako stanujete u blizini prirode, parka ili neke vodene površine mogli biste biti u još većim problemima jer je to dom mnogobrojnog bilja, drveća, insekata i ptica, i svi će oni ostaviti svoje tragove na vašem automobilu. Osobito je opasan ptičji izmet koji nagriza površinu automobila zbog svog alkalnog sastava. Korištenjem cerade za auto spriječit ćete ove nevolje, a vaš će ljubimac zadržati svoj originalni izgled. 

Jedna od najvažnijih funkcija auto cerade je zaštita od jakog nevremena i tuče. Tuča može napraviti veliku štetu na automobilu, a cerada je napravljena tako da je njen gornji dio obložen posebnom vrstom pjene koja će poslužiti kao „jastuk“ komadima leda koji padaju i amortizirat će njihov udarac na auto. 

Kako se montira cerada?

Za postavljanje i skidanje cerade nije potrebno mnogo vremena i većina će to učiniti u manje od jedne minute. U tome će pomoći i posebne elastične trake pomoću kojih jednostavno odjenete svoj auto u ceradu. Nakon skidanja cerade ona se sprema u praktičnu torbu koju držite u prtljažniku.

Cerada protiv tuče EVOII

Cerada za auto se može nabaviti u svim veličinama, a za posebne vrste vozila postoje i posebne vrste cerada, kao što su recimo cerade za SUV vozila

Lanci za snijeg su obavezni po zimi

Još jedan poseban dio opreme koji može učiniti veliku razliku u vožnji su lanci za snijeg. Oni su vrlo važni za sve vozače koji se nađu u pravim zimskim uvjetima, a osobito su važni novim i neiskusnim vozačima. Lanci za snijeg su vrlo koristan alat ako se zimi nađete u teškim snježnim uvjetima, na zaleđenoj cesti ili u mećavi, jer će vam omogućiti probijanje kroz nanose snijega bez proklizavanja. 

Ako nikada niste koristili lance za snijeg, važno je da njihovu montažu isprobate i prije odlaska na put, kako bi u hladnim i snježnim uvjetima bili što brži u njihovom postavljanju. Također, uz lance za snijeg obavezno držite i debele rukavice i neku vrstu svjetiljke jer su zimski dani vrlo kratki i lako bi vam se moglo dogoditi da ih postavljate u mraku na nepoznatoj cesti. Prilikom postavljanja lanaca važno je da ih dobro zategnete jer ćete na taj način omogućiti njihovo odlično funkcioniranje i spriječit ćete moguću štetu na blatobranu. Lance je potrebno skinuti čim se nađete na prometnici koja više nije puna snijega i leda.

Kvaliteta lanaca za snijeg u većini se slučajeva povećava s cijenom, ali s obzirom na to da oni nisu velika investicija trebali biste uložiti u lance kvalitetnog proizvođača koje vas neće ostaviti na cjedilu niti u najgorim uvjetima. 

Slični postovi u toj kategoriji: