Gumeni tepisi odličan su dodatak u vašem automobilu. Na njima će se nakupljati prljavština koju unosite prilikom ulaska u automobil, a kasnije ćete tu prljavštinu lako očistiti. Prilikom odabira između gumenih i tekstilnih tepiha, mnogi se radije odlučuju upravo za gumene zbog te jednostavnosti čišćenja.

Tepisi su izrađeni od gume koja je otporna na sve vremenske uvjete. To znači da se neće savijati niti oštetiti bez obzira je li u automobilu vrlo niska ili visoka temperatura. Isto tako, guma koja se koristi pri proizvodnji ove vrsta tepiha ne sadrži nikakve štetne sastojke niti ispušta miris niti nakon dugotrajnog korištenja.

Opće značajke gumenih tepiha

Glavna značajka gumenih tepiha (http://www.withcar.hr/ponuda/avto-tepisi) je lako održavanje. Za razliku od tekstilnih tepiha koje morate usisavati i koji i nakon toga nisu potpuno čisti, gumene je ponekad dovoljno isprati pod vodom. Ne propuštaju tekućinu pa ih bez straha možete ispirati. Ako voda nije dovoljna da ispere svu nečistoću, kao dodatno sredstvo možete koristiti i neki auto šampon. Gornja strana razlikuje se od modela do modela, odnosno razlika je u izbočinama. Više manje, svi se jednostavno čiste. Donja strana se sastoji od podloge koja ne klizi pa kada se tepih postavi na pod automobila, neće se pomicati.

 

gledring-tepihi

Tržište

Na tržištu je tepihe moguće pronaći u specijaliziranim trgovinama s autodijelovima, ali i u ostalim većim trgovinama i na benzinskim postajama. Moguće je kupiti univerzalne i tipske tepihe. Univerzalni se mogu postaviti u svaki automobil, iako ponekad dimenzijama ne pristaju u potpunosti svakom automobilu. To može dovesti do toga da tekstilni auto tepisi ponekad dodiruju papučice ili su malo zavrnuti zbog nedostatka prostora. Ako pak želite biti sigurni da će tepisi bez greške pristajati vašem automobilu, možete se odlučiti za kupovinu tipskih tepiha. Oni su izrađeni točno po mjeri za svaku marku automobila.

Gumeni tepisi za auto kupuju se uglavnom u setovima od 4 dijela. Tako se u setu dobivaju tepisi za vozačko i suvozačko mjesto te po dva tepiha za stražnja mjesta. Neki sadrže i gumene čepove kojima se mogu prikvačiti na odgovarajuča mjesta u automobilu, ako ih automobil posjeduje. Dolaze uglavnom u crnoj boji pa se lako uklapaju u unutrašnjost svakog automobila.

Prečitajte još članak o tematici autoelektrika i kako zaštiti svoj automobil tako, da se upotrebi cerada za auto.

Prečitajte i koji su najbolji dječji bicikli za vaše mališane.

Slični postovi u toj kategoriji: