Krovni nosači za avto su izuzetno popularan dodatak. Manjak prostora u bilo kojem segmentu našeg života, bilo da je riječ o našem ormaru, domu ili automobilu, uvijek nas izbaci iz takta i uzrokuje određenu dozu stresa. Najbolji način za rješavanje takvog problema je stvaranje dodatnog prostora za odlaganje koji nam neće smetati, ali će nam omogućiti riješiti problem manjka prostora.

Čemu služe avto krovni nosači?

Krovni nosači za avto idealno su rješenje problema s manjkom prostora. Napravljeni su kako bi pomogli u prijevozu raznih predmeta automobilom, ali na način da ne zauzimaju prostor u unutrašnjosti automobila. Mjesto za odlaganje stvari je krov, dio automobila koji inače nije od koristi. Upravo je ova funkcionalnost krovnih nosača najbolji argument za njihovu kupovinu.

Krovni nosači za avto i krovna kutija
Krovni nosači za avto i krovna kutija

Kupnja krovnih nosača za avto nije jako zahtjevna, ali prilikom kupnje obratite pozornost na neke karakteristike koje vam mogu biti od velike koristi.

Kako izabrati najbolje krovne nosače za avto?

Krovni nosači za avto se proizvode u nekoliko veličina, ali prije nego se posvetite biranju veličine trebali biste izabrati vrstu krovnog nosača. U ponudi možete birati između univerzalnih nosača koji odgovaraju većini vozila, a možete investirati i u one koje su namijenjene modelu vašeg auta ili su napravljeni za neku jedinstvenu namjenu poput nosača za bicikle. Takvi nosači su sigurniji za prijevoz određene vrste tereta, ali se na žalost mogu koristiti jedino za tu namjenu i na njima se ne može prevoziti druga vrsta prtljage ili tereta.

Tipski krovni nosači

Odabir kvalitetnog modela

Najvažniji faktor prilikom kupnje krovnih nosača ne bi prvenstveno trebala biti cijena već materijal od kojeg je nosač izrađen jer nosači od kvalitetnih i čvrstih materijala gotovo su neuništivi i vjerno će vas služiti godinama te odlijevati svim vremenskim (ne)prilikama. 

Takvi nosači imaju i veću nosivost što je bitno imati na umu. S obzirom na to da većina osobnih automobila ne podnosi teret veći od 100 kilograma tako i većina nosača ima upravo tu nosivost. Iznimka su teretni automobili koji mogu podnijeti dvostruko veći teret na krovu avta.

Materijal koji smo spomenuli mora biti što pogodniji za podneblja u kojima živite i u koja putujete jer najbolji krovni nosači:

  • mogu podnijeti i jako visoke i jako niske temperature
  • ne smetaju im niti velike fluktuacije u temperaturama

Najpopularniji su krovni nosači izrađeni od laganih i čvrstih materijala poput titana, čelika i legura aluminija. 

Osim toga, nosači moraju biti obloženi gumom jer će im to omogućiti odlično prianjanje uz krov automobila. Svaki detalj je bitan jer nosači svojim svojstvima odgovaraju za vaš dragocjeni teret.

Slični postovi u toj kategoriji: