Krovne kutije je danas moguće vidjeti na jako mnogo automobila. Rezultat je to manjka prtljažnog prostora, a sve više prtljage koju želimo ponijeti sa sobom kada negdje putujemo. Obitelji s djecom, pogotovo onom manjom, su itekako svjesne tog problema.

Dječja kolica su sve glomaznija i nakon što ih spakiramo u prtljažnik automobila, ostane još jako malo mjesta za sve ostale stvari. Stoga je najbolje rješenje montiranje krovne kutije na automobil. Montiranje je vrlo jednostavno i potrebno ju je samo dobro pričvrstiti na krovne nosače automobila. Ukoliko ih vaš automobil nema, morati ćete još i njih kupiti.

Pričvrstite svoju krovnu kutiju

 

Kutiju je najbolje držati na krovu automobila samo kada nam je potrebna, a preostalo vrijeme je maknuti. Automobil s krovnom kutijom pruža jači otpor vjetru pa je moguće da će i trošiti više goriva. Kako bi to izbjegli, neka vam kutija bude na automobilu samo u vrijeme kada ćete ju stvarno koristiti.

krovna-kutija-automobil

Razlike među kutijama

Najveća razlika među kutijama je u veličini prtljažnog prostora. Najbolje je uživo provjeriti veličinu kutije kako biste dobili predodžbu hoće li vam ta količina prostora biti dovoljna. Cijene se itekako razlikuju ovisno o veličini pa je stoga potrebno prije kupnje odlučiti koja veličina će zadovoljiti vaše potrebe. Ukoliko kupite preveliku kutiju koju gotovo nikad nećete u potpunosti napuniti, potrošiti ćete puno novca uzalud.

https://www.youtube.com/watch?v=HEkta-71CSo

Kutije su uglavnom izrađene od sličnih materijala, a najčešće se radi o čvrstoj plastici. Ona se pokazala kao odličan materijal koji dobro podnosi visoko temperature ljeti, kao i niske temperature zimi.

Kutije na tržištu

Na tržištu je moguće pronaći mnogo različitih modela kutija od raznih proizvođača. Ukoliko ćete sami istraživati u potrazi za savjetom za kupnju, vjerojatno ćete često naići na dva proizvođača: Thule i Nordrive. Oba proizvođača već su dugo u samom vrhu po kvaliteti krovnih kutija. Cijena njihovih modela je vjerojatno i nešto viša nego onih drugih proizvođača. Ali tu cijenu opravdava veliki izbor modela vrlo kvalitetne izvedbe. Osim različite veličine, moći ćete izabrati i između nekoliko boja. Dolaze sa svim potrebnim alatima za montiranje, a moguće ih je kupiti i u kompletu s krovnim nosačima. Na taj način ćete biti sigurni da će sve točno sjesti na svoje mjesto i da će vožnja s tom kutijom biti potpuno sigurna.

 

Slični postovi u toj kategoriji: