Svi se rado sjetimo dana djetinjstva, bezbrižnosti, igre i zabave koja je trajala i trajala. Veliku ulogu u toj zabavi i igrama imale su igračke, koje su, budimo realni, bile mnogo dugotrajnije i kvalitetnije od današnjih. Svaka kuća je imala po nekoliko djece, svako dijete nekoliko igračaka i to bi bilo to…

U današnje vrijeme stvari su se znatno promijenile pa tako rijetko koje dijete nema nekoliko desetina, pa čak i stotina različitih igračaka. Osim toga, izvora zabave je također više nego ikada, pa onda same igračke lagano i padaju u zaborav. Da se to ne bi desilo, drveni vlak je igračka koja je ponovo zaživjela na našem tržištu.

Drvo ili plastika

Već smo rekli da se danas većina igračaka masovno proizvodi i to je jednostavno tako, bez pretjeranih problema se može prihvatiti. Međutim, ono što nije tako lako prihvatljivo je činjenica da ogroman dio tih igračaka u sebi sadrži plastiku.

Glavni razlog za to je cijena plastičnih smjesa, koje su veoma niske. Zbog toga drvene igračke svakako imaju priliku da dođu do izražaja. Ako za primjer, opet, uzmemo drveni vlak, vidimo da plastični vlakovi jednostavno nisu dovoljno kvalitetni i dugotrajni da se takmiče s drvenim vlakovima.

Setovi drvenih igračaka

Kako nas te drvene igračke podsjećaju na djetinjstvo uz svu tu euforiju, odmah se možemo sjetiti kako su se tada igračke prodavale u setovima. Danas je to rijetkost, osim u nekim svjetskim poznatim, ali i jako skupim brendovima (npr. Lego). Ako pričamo o drvenim igračkama, to pak nije tako.

Današnje drvene igračke se baš zbog masovne proizvodnje prodaju u raznim kompatibilnim i zabavnim setovima. Opet, drveni vlak, se na primjer prodaje s različitim setovima tračnica, dodataka i slično. To sve zajedno igru čini zanimljivom, a sklapanje samih konstrukcija malo težim izazovom, za vašeg malog radoznalca.

Ultimativna igračka

Ne spominjemo mi drveni vlak bez veze, on zaista i jeste ultimativna igračka. Vašoj djeci potiče kreativnost, razmišljanje, koncentraciju i što sve ne. Tijekom izgradnje, ali i igranja sa setovima drvenih vlakova i tračnica, dijete dobiva potpuno novu sliku o svijetu oko sebe, o ljudima i o samom sebi.

Sve ovo je napravio jedan mali drveni vlak, tko bi rekao? Mi smo sretno odrastali uz drvene igračke i drvene vlakove, priuštimo to i svojoj djeci, koja puna sreće i radosti očekuju nove igračke za razne prilike.

Ako vas interesuju društvene igre pročitajte naš najnoviji članak.

Slični postovi u toj kategoriji: