Ako ste zagriženi ljubitelj bicikliranja, sigurno biste voljeli da i vaši mališani naslijede tu ljubav prema bicikliranju. Ipak, kako bi budućim biciklistima bicikl što prije postao omiljeno sredstvo prijevoza važno ih je što prije upoznati s njim i naučiti ih kako kontrolirati i održavati ravnotežu tijekom vožnje.

U početku će im to predstavljati problem, no uz bicikl bez pedala, puno će brže svladati održavanje ravnoteže.

Za vožnju bicikla od prvih koraka

Mnogi roditelji svoju djecu što prije žele naučiti vožnji bicikla, pa im stoga i prije no što djeca naprave svoje prve korake nabavljaju bicikle i tricikle guralice, koje gura i kontrolira roditelj. Iako je to odlična ideja za zabavu i transport mališana, neće mnogo pomoći u tome da ih nauči kako kontrolirati i voziti bicikl. 

Dječji bicikl bez pedala

Umjesto tricikla, ili bicikla s pomoćnim kotačima, najbolja opcija za učenje je dječji bicikl bez pedala, odlična inovacija koja će djeci pomoći naučiti kako održavati ravnotežu i upravljati biciklom na siguran način, uz malo padova i nesreća. Bicikl bez pedala djeca mogu početi voziti već od druge ili treće godine, kako bi što prije postali iskusni biciklisti.

Prava veličina je ključna za sigurnu vožnju

Kada kupujete bicikl bez pedala za djecu, vrlo je važno da birate model koji će veličinom odgovarati mladom vozaču. Kod kupnje bicikla bez pedala vrijede drugačija pravila nego kod kupnje klasičnog bicikla, jer je način pogona drugačiji.

Veličine za dječje bicikle: kako odabrati pravi dječji bicikl

Imate li tu mogućnost, povedite mališana u kupnju, kako bi isprobao bicikl bez pedala. Cilj je da sa sjedišta objema nogama može dotaknuti pod, po mogućnosti punim stopalom. Ako pak ne možete povesti dijete u kupnju, pomoći vam mogu i tablice koje veličinu određuju prema visini djeteta.

Vožnja bicikla nikad nije bila lakša

Kupnja bicikla bez pedala najbolji je način da svoje dijete priviknete na vožnju pravog bicikla. Oni su jednostavni za vožnju, a veoma su i sigurni jer dijete tijekom cijele vožnje ima mogućnost spriječiti pad. Uz to, tijekom vožnje, vaše će dijete lako savladati vještinu održavanja ravnoteže, što će kasniji prelazak na pravi bicikl učiniti mnogo jednostavnijim.

Svoje dijete također možete povesti i u vožnju biciklima s biciklom bez pedala, pod uvjetom da se ne radi o veoma zahtjevnim terenima. Na taj će način, osim vještine održavanja ravnoteže,  dijete također naučiti i bonton vožnje bicikla.

Slični postovi u toj kategoriji: