Kolagen je jedan od najvažnijih proteina u našem tijelu, koji je ujedno i najzastupljeniji od svih proteina. Iako većinu kolagena u tijelu možemo sintetizirati sami, tijekom vremena se njegova količina u tijelu smanjuje, što može utjecati ne samo na naš izgled i znakove starenja, već i na pokretnost te bolove koji se pojavljuju sa starenjem.

Stoga ga je dobro konzumirati u obliku dodatak prehrani, a kolagen je u prahu je jedan od jednostavnijih načina konzumacije.

Važnost kolagena u tijelu

Iako je kolagen najpoznatiji kao sastojak zbog kojega je mladenačka koža tako zdrava, zategnuta i elastična, njegova je uloga u tijelu mnogo veća od toga. Osim što se nalazi u koži, važnu ulogu ima i u:

  •  krvnim žilama
  •  tetivama
  •  probavnom sustavu

Upravo zbog toga, tijekom života smanjenjem razine kolagena u tijelu pojavljuju se bore, ali i problemi poput bolova u zglobovima, a mogući su i drugi, ozbiljniji problemi. Kako biste smanjili negativne utjecaje smanjenja količine kolagena u tijelu, vrlo je važno krenuti na vrijeme, i to s dodatcima prehrani kao što je kolagen u prahu.

Nadopunite rezerve dobrom prehranom

Čak i ako ste još u cvijetu mladosti, dobro je početi razmišljati o razinama kolagena koje imate. Osim mladenačkog izgleda i zdravlja kože, kose i noktiju, kolagen će također utjecati i na elastičnost i pokretnost zglobova, zdravlje jetre te zdravlje cijelog organizma.

Kolagen - špinati
Kolagen možete pronači u špinati

Kolagen u prahu odlična je ideja kao dodatak prehrani, no manje gubitke kolagena također možete nadomjestiti i pravilnom prehranom. On se može pronaći u namirnicama poput špinata, graška, kelja, cikle, batata, mrkve i rajčice, jagoda, lubenica i naranče, kao i raznih orašastih plodova i hrane bogate omega masnim kiselinama. Imajte na umu kako je za brži učinak ipak bolje koristiti kolagen u prahu.

Obogatite prehranu dodatcima

Iako je zdrava prehrana uvijek dobra ideja, trebate imati na umu kako su rezultati spori, a često i suptilni. Ako kolagen u tijelu želite nadomjestiti brže i efikasnije, onda je korištenje kolagena u prahu odlična ideja.

8 tajnih prednosti uporabe kolagena – zdravlje i ljepota

Njime možete usporiti gubitak kolagena koji je prirodan za starenje, a samim time i smanjiti negativne učinke poput smanjenja elastičnosti kože i bolova u zglobovima, koji se mogu pojaviti s godinama. Kod kupnje kolagena u prahu imajte na umu koja je njegova apsorpcija, odnosno koliko će od vaše doze kolagena zapravo dospjeti do stanica. 

Slični postovi u toj kategoriji: