Svojstva C vitamina

Prije nego što vas upoznamo s pozitivnim učincima na organizam, neophodno je da vas upoznamo s njegovim svojstvima i nekim od prirodnih procesa u tijelu kojima pomaže. C vitamin igra veoma važnu ulogu u raznim funkcijama i nedovoljne količine ovog vitamina u organizmu mogu prouzročiti razne tegobe.

  • Vitamin C neutralizira slobodne radikale iz tijela, koji štetno djeluju u organizmu. 
  • Čisti tijelo od toksina i raznih drugih toksičnih, teških metala. 
  • Veoma je važan za sintezu kolagena, bjelančevine koju tijelo proizvodi samo i koja se jedino tako stvara.
  • C vitamin uništava štetne bakterije i viruse iz crijeva, koje mogu prouzročiti probleme s probavom ili poteškoće s imunološkim sustavom.
  • Pomaže tijelu kod proizvodnje crvenih krvnih stanica, koje su od neizmjerne važnosti za cirkulaciju kisika u tijelu.

Dobrobiti vitamina C na organizam

Od malih nogu slušamo kako je voće i povrće izrazito bitno za pravilno funkcioniranje organizma i zdravlje tijela, a pogotovo C vitamin. Čak i kada se ne može konzumirati voće, postoji jednostavan način za konzumaciju bitnih elemenata, a jedan od njih je dodatak prehrani C vitamin. On jača imunološki sustav tijela i umanjuje rizik od virusnih i bakterijskih oboljenja. 

C vitamin (askorbinska kiselina)
C vitamin (askorbinska kiselina) je jedan od najjačih antioksidansa među vitaminima

Vitamini za kosu za zdrave i lijepe vlasi

Mnogi ljudi prilikom brige o koži, noktima i kosi pažnju posvećuju isključivo preparatima za vanjsku upotrebu, dok u realnosti zdravlje dolazi iz organizma. Zbog toga je bitna uravnotežena prehrana i korištenje nekih dodataka prehrani koji će vašu kosu učiniti znatno ljepšom, gušćom i sjajnijom. Vitamini za kosu sadrže razne hranjive tvari koje joj pomažu u rastu, a najčešće su to vitamini, A, B, C i E.

Slični postovi u toj kategoriji: