Dodatci prehrani danas su neizostavni za zdrav život, jer je samo zdravom prehranom često teško unijeti sve potrebne nutrijente u tijelo. Uz to, dodaci prehrani također mogu pomoći smanjiti simptome raznih bolesti i pojačati naš imunitet u pripremi za sezonu gripe. 

Jedan od najpopularnijih dodataka prehrani u te svrhe je mineral MSM. Moguće ga je pronaći u raznim oblicima kao dodatak prehrani i njegovi konzumiranje će imati mnoge blagotvorne učinke na vaš organizam.

Upoznajte MSM 

Mineral MSM, odnosno metilsulfonilmetan, spoj je koji se može pronaći u svim živim bićima te se koristi u mnogim biološkim procesima. Ovaj organski spoj prisutan je u mnogim namirnicama koje svakodnevno konzumiramo, ali sumpor, koji je vezan za metilnu skupinu, lako se gubi tijekom kuhanja. 

Mineral MSM najčešće se može pronaći u obliku praha

Smanjenje količine sumpora u tijelu može uzrokovati razne probleme, od kojih je jedan i pad energije, ali i:

  • Povećanje broja upala
  • Pad imuniteta
  • Bolove u zglobovima
  • Sporiji oporavak mišića
  • Slabija kvaliteta kose, kože i noktiju

Upravo radi toga, MSM se kao dodatak prehrani preporuča gotovo svima – od sportaša do ljudi starije životne dobi.

Konzumirajte pravilno ovaj vrijedni mineral

Mineral MSM najčešće se može pronaći u obliku praha koji možete dodati u pića ili hranu u raznim oblicima. Ipak, kako bi MSM imao što bolji učinak, veoma je važno obratiti pozornost i na to s kojom vrstom hrane ili dodataka prehrani ga kombinirate. 

Kako bi se MSM mineral što bolje apsorbirao kroz probavni sustav, dobro ga je konzumirati s vitaminom C, koji također ima mnoga povoljna svojstva na tijelo. Bilo da ga uzimate uz limunadu ili sok od naranče, ili pak uz dodatke prehrani koji sadrže vitamin C, MSM i vitamin C čine odličnu kombinaciju za vaš organizam.

Širok spektar djelovanja MSM minerala

Osim za poboljšanje imuniteta MSM mineral ima i razne druge pozitivne učinke na tijelo. Ako trenirate i radite na povečanju mišićne mase i snage, MSM mineral će vam pomoći ubrzati proces obnavljanja mišića i smanjiti upale mišića. Također pomaže smanjiti alergijske reakcije pa ga je pametno početi uzimati još tijekom zime, u pripremi za proljetne alergije. 

Smanjenje bolova kod artritisa također je moguće uz MSM, a ovaj se mineral često koristi i kao terapija u borbi protiv akni i rozaceje. Uz to, on će poboljšati kvalitetu vaše kose te usporiti starenje i pojavu bora na koži.

Slični postovi u toj kategoriji: