Zdrav unos hranjivih tvari u tijelo veoma je važan za harmoniju u organizmu. Većinu vitamina i minerala koji su potrebni zdravom organizmu moguće je unijeti putem zdrave prehrane. Ipak, ako se vaše tijelo nosi s povećanim stresom ili pak patite od neke bolesti, dobro je da provjerite koje se opcije skrivaju u svijetu dodataka prehrani.

Dodaci prehrani mogu vam pomoći vratiti određene stvari u organizmu u normalu pa stoga svakako provjerite što se sve nudi.

Za bolje zdravlje

MSM mineral, odnosno metilsufonilmetan nalazi se u svim živim bićima i jedan je od sastojaka dodataka prehrani koji je u posljednjih nekoliko godina postao veoma popularan. Ovaj prirodan spoj dokazano olakšava bol kod bolesti poput artritisa, a djeluje i na poboljšanje imuniteta. 

MSM minerali postali su jedan od najpopularnijih dodataka prehrani
MSM minerali koriste se za ubrzanje oporavka mišića nakon vježbanja

Prisutan je u manjim količinama unutar mnogih namirnica, no s obzirom da nije otporan na visoke temperature, lako se gubi tijekom kuhanja. Smanjen unos sumpora može, između ostalog, rezultirati i smanjenjem energije, ali i djelovati negativno na razne tjelesne procese. Upravo radi toga dobro je uzimati MSM kao dodatak prehrani.

Ljekovita primjena

MSM mineral u dodatcima prehrani ima mnoge pozitivne učinke koji vam mogu olakšati svakodnevne tegobe. Prije svega, MSM je antioksidans, a ima i protuupalno djelovanje te pojačava imunitet. Stoga je veoma koristan za vrijeme sezone prehlada i gripa. Uz to, MSM također može ubrzati metabolizam, jer povećava broj mikroorganizama u probavnom traktu. 

MSM minerali također imaju mnoga pozitivna djelovanja na tegobe poput:

  •  boli u zglobovima
  •  ubrzanje oporavka mišića nakon vježbanja

Također se može koristiti i u borbi sa simptomima alergije, kožnim problemima te u povećanju kvalitete kose. Upravo radi svoje široke primjene, MSM minerali postali su jedan od najpopularnijih dodataka prehrani.

Svakodnevni dodatak prehrani za očuvanje zdravlja

Za najbolje učinke, vrlo je važno znati kako koristiti MSM minerale te s kojim ih preparatima kombinirati. MSM se najčešće može kupiti u obliku praha koji možete dodati u piće ili jelo, s obzirom da sam za sebe on ima neugodan, gorak okus.

Dobro je kombinirati ga s vitaminom C, koji će poboljšati apsorpciju te je veoma važno pri početku konzumiranja MSM minerala pratiti upute. MSM ima snažno pročišćavajuće djelovanje, zbog kojeg u prvo vrijeme može uzrokovati probavne smetnje. Visoke doze mogu također uzrokovati mučninu i glavobolje, a ne preporuča se trudnicama i dojiljama, pa je prije kupnje veoma važno posavjetovati se s liječnikom.

Slični postovi u toj kategoriji: