Sjedeća garnitura kraljica je dnevnog boravka, a ujedno i dio namještaja u tom prostoru koji ćete vjerojatno najčešće koristiti. Upravo zbog toga, vrlo je važno odabrati pravu sjedeću garnituru koja će odgovarati:

  •  vašem stilu
  •  načinu života
  •  dimenzijama prostora 

Saloni namještaja danas su prepuni raznih modela pa biste uz nešto više vremena provedenog birajući trebali pronaći onaj najbolji model za svoj dom.

Meko, udobno i savršeno za opuštanje

Najbolja sjedeća garnitura prije svega trebala bi vam služiti za uživanje i odmor, ali i za druženje. Upravo radi toga, važno je prije kupnje isprobati onu za koju ste se odlučili. Kod odabira udobne sjedeće garniture nema mnogo pravila, jer udobnost prije svega ovisi o vlastitim navikama i ukusu.

Najbolja sjedeća garnitura

Neki ljudi više vole meke površine u koje mogu utonuti, dok drugi više uživaju u sjedenju na nešto tvrđim površinama. Imajte također na umu kako veliki i mali jastuci, deke i slični dodatci također mogu pomoći učiniti vašu sjedeću garnituru udobnijom za sjedenje, ležanje ili odmaranje.

Maksimalno iskorišten prostor u domu

Sjedeća garnitura ne mora biti samo za sjedenje i odmaranje, već vam može koristiti i za mnoge druge važne funkcije. U manjim prostorima svaki je centimetar bitan, pa je višestruko korištenje prostora više nego dobrodošlo.

Video: Kako održavati kožnu sjedeću garnituru

Sjedeća garnitura koja se može koristiti i kao prostor za skladištenje odlična je ideja za manje stanove i kuće. Prostor ispod nje savršen je za čuvanje većih stvari, poput posteljine, knjiga ili sezonske odjeće. Sjedeće garniture koje se mogu razvući u krevete također su odlična ideja za manje prostore, bilo da sami planirate spavati na njima ili da ih čuvate kao pričuvne krevete za goste.

Stil namještaja koji ne izlazi iz mode

Uz regale za dnevni boravak, sjedeća garnitura najvidljiviji je dio u prostoru. Upravo radi toga, veoma je važno odabrati modele koji odgovaraju vašem stilu uređenja materijalima, bojama i teksturama koje se pojavljuju na sjedećoj garnituri. Ako niste sigurni odakle krenuti i nemate neki izraženi stil, dobro je igrati sigurno modelima neutralnih boja, s veoma nježnim ili čak bez uzoraka. 

Sjedeću garnituru naknadno lako možete upotpuniti detaljima poput jastuka i prekrivača koji će joj dati moderniji ili zanimljiviji izgled. Uz to, imat ćete mogućnost promjene njezinog izgleda kada god to želite – bez obzira radi li se samo o dosadi ili preuređenju prostora.

Slični postovi u toj kategoriji: