Svi smo upoznati s time koliko je bitna kvalitetna i balansirana prehrana. Hrana je ono što gradi naše stanice i uskoro postajemo ono što jedemo. No, hrana nije bitna samo zato da budemo siti i imamo energiju. Hrana je bitna jer moramo unijeti razne vitamine i minerale, tvari koje spadaju pod mikronutrijente, kako bismo održali zdravlje organizma i bili zravi dugoročno gledano.

Što je MSM bio?

Četvrti najvažniji mineral u tijelu je MSM bio. MSM je metil sulfonil metan i on je jedan od organskih oblika mineralnog sumpora. Posebno je bitan za zglobove i kožu zato što njegova adekvatna količina u tijelu može olakšati bolove koje imamo u zglobovima, ali i ublažiti upale te grčeve u mišićima te u krajnjem slučaju poboljšati izgled kože i kvalitetu tkiva.

On je obično dodatak prehrani koji koriste razni sportaši. Njih stalno bole ligamenti, imaju grčeve umišićima (takozvani DOMS) i zglobovi su im pod velikim pritiskom te gube svoju fleksibilnost zbog razrađivanja hrskavice. Tada oni uzimaju MSM bio kako bi poboljšali sveukupno zdravlje svog organizma.

O ovom dodatku ovisi zdravlje tkiva, zglobova, ali i kose te noktiju. Znamo da je sumpor u sastavu kose (nešto malo više sumpora u kosi imaju kovrčavi ljudi), stoga se naziva mineral ljepote. On može znatno pomoći u rastu kose i noktiju te može potaknuti proizvodnju kolagena koji je izuzetno bitan protein za lice jer sprječava bore.

Kako se MSM koristi?

Obično se konzumira u prahu te se počinje s jednom čajnom žličicom i povećava na dvije. Obično se dnevna doza uzima po pola, ujutro i navečer. MSM bio je spoj koji se u tijelu zadržava oko 8 sati. Morate ga potpuno rastopiti u tekućini prije no što ga popijete, a zbog odličnog djelovanja u kombinaciji s vitaminom C, nabavite i neke šumeće tablete ovog poznatog vitamina. Bilo bi dobro i da isperete grlo čašom vode nakon uzimanja.

Ako ga ne mislite uzimati oralno, postoji njegova funkcija i u svijetu kozmetike. Kod masne kože, akni i upala kao rozaceje i dermatitisa, MSM bio jako pomaže zbog prethodne funkcije pripomaganja kolagenu. Tada se koristi u obliku emulzije.

Dodatak prehrani Fertility+ za nju. Poboljšavanjem hormonske ravnoteže ženskog tijela te stvaranjem optimalnih uvjeta za začeće, povećava mogućnosti za trudnoću. Čitajte više …

Karijes spada u jednu od najčešćih bolesti zuba današnjice. Rijetki su oni koji barem jednom u životu nisu imali karijes na zubu.  Čitajte više …

Slični postovi u toj kategoriji: