Glavni grad Slovenije, Ljubljana, ujedno je i najveći grad zemlje, a ponuditi turistima kao i stanovnicima može mnoštvo kulturnih mjesta i parkova. Osim toga stanovi Ljubljana prostrani su, te ima raznih u ponudi od onih jednosobnih za samce do prostranih stanova koji se prostiru na više od 100 metara kvadratnih za velike obitelji. Ukoliko ste se odlučili za preseljenje, stanovi Ljubljana će vam ponuditi mogućnost direktnog useljenja bez potrebe za kupnjom namještaja ili renoviranja. Većina stanova u Ljubljani koji se nude na prodaju su opremljeni i spremni za useljenje odmah nakon kupnje.

Ljubljana je grad koji se nalazi na rijeci Ljubljanici po kojoj je i dobila ime, po uzoru na mnoštvo poznatih svjetskih gradova. Ona je najveći grad u Sloveniji i nudi razne galerije, kazališta i muzeje, a pohvaliti se može i botaničkim vrtom, te mnoštvom parkova u gradu.

Ljubljana kroz povijest

Kroz povijest Ljubljanu nije pratila sreća stoga je 2 puta bila pogođena jakim potresima. No, da krenemo od početka. Pod imenom Laibach se je prvi puta spomenula 1146. godine, te je to prvi puta da se povezuje s imenom Ljubljana. Kao glavni grad Slovenije je proglašena 1991. godine nakon osamostaljenja Slovenije.

Prvi potres dogodio se je 1511. godine i nakon njega je Ljubljana obnovljena u renesansnom stilu. Gotovo 400 godina nakon, 1895. godine Ljubljanu je pogodio strašan potres, nakon kojeg je ponovno obnovljena, no ovoga puta u secesijskom i neoklasicističkom stilu.

Zbog čega odabrati Ljubljanu?

Izuzev niza poslovnih mogućnosti koje Ljubljana pruža kao glavni grad Slovenije, ona je čist i miran grad s niskom stopom kriminala. Slovenija kao zemlja nudi predivne pejzaže, a osim toga i odličan standard za život. Sama Ljubljana mjesto je gdje su ljudi komunikativni i veliki postotak ih govori engleski jezik što će olakšati komunikaciju ukoliko ne govorite slovenski jezik.
Kroz noviju povijest Ljubljana je poznata kao grad koji je kulturno mjesto, te se sama Ljubljana može pohvaliti s mnoštvom galerija, muzeja i kazališta, a u gradu se nerijetko događaju razna zanimljiva događanja. Ono što je zanimljivo u Ljubljani je botanički vrt, a isto tako mnoštvo parkova u gradu osigurava svjež zrak.

Stanovi Ljubljana

Široka ponuda – stanovi Ljubljana

Ljubljana nudi široku ponudu stanova, a isto tako i ostalih nekretnina poput kuća, te apartmana. Stanovi Ljubljana u većini slučajeva su potpuno opremljeni i spremni za useljenje, a prema prostranosti ovisno o tome da li dolazite kao samac ili s cijelom obitelji, možete pronaći stanove od 30 metara kvadratnih pa sve do iznad 100 metara kvadratnih. Cijena osim o veličini stana ovisi i o njegovoj lokaciji, te o kvaliteti uređenja stana i skupoći namještaja u njemu. Ukoliko ne poznajete Ljubljanu bilo bi dobro da tražite stan u blizini centra ili sa dobrom povezanosti sa centrom Ljubljane, kako vam prijevoz ne bi stvarao problem, jer kao i kod svakog grada okolica je slabije povezana. Stanovi u Ljubljani, kao i u svakom velikom gradu su opremljeni s svim priključcima, od onih za plin i struju do onih za internet i telefon.

Stanovi Ljubljana

Stanovi u Ljubljani najčešće su dvosobni, no u ponudu nalazimo i razne jednosobne stanove, te stanove s tri ili više soba za velike obitelji. Ovisno o tome varira i cijena, no u usporedbi dvosobnih stanova u Ljubljani i sličnih stanova u drugim gradovima u Sloveniji cijena je nešto veća. Naravno lokacija puno utječe na cijenu stana.

Prednosti Ljubljane u odnosu na druge gradove

Kad se dotaknemo teme stanovi Ljubljana, veoma je važno napomenuti da je Ljubljana odlično osigurana s parkirnim mjestima, te problema s parkingom ne bi trebalo biti. Ljubljana je iz godine u godinu sve posjećenija no razlog tome su studenti koji dolaze u grad, a oni u većini slučajeva ne voze automobil već koriste javni prijevoz i zbog toga problema ne bi trebalo biti ni u budućnosti.
Također stanovi Ljubljana su u većini slučajeva kompletno opremljeni i spremni za useljenje odmah nakon kupnje ili najma. Upravo zbog toga nećete morati trošiti dodatni novac na kupnju namještaja ili renovaciju prostora.

Postoje razne agencije koje se bave pronalaskom stanova, stoga zamislite što želite i napišite kakav stan tražite, broj soba, lokaciju, kako je stan opremljen i slično. Agencije će pronaći ono što vi tražite i dostaviti vam nekoliko stanova u Ljubljani po vašoj želji.

Stan Škofljica. Najveća ponuda nekretnina u Škofljici! Povoljni stanovi te i ekskluzivni stanovi u centru na prodaju. Čitajte više …

Slični postovi u toj kategoriji: