Potraga novog mjesta za stanovanje može se činiti kao nemoguća misija, pogotovo ako putujete u ne tako poznate krajeve. Ipak, neka općenita logika nalaže da, tražite li mirno mjesto za stanovanje, a istovremeno želite biti nadomak ili pak u samom gradu, imate dvije opcije:

  • pronalaženje prostora u gradu (što postaje sve teže i teže)
  • pronalaženje prostora u okolini velikog grada (koji nudi miran život i dvorište, ali i blizinu grada)

Jedno od takvih, idiličnih mjesta za život je i Škofljica, mjesto u okolici Ljubljane.

Dobra povezanost s ostalim gradovima

Udaljena samo desetak kilometara od Ljubljane, Škofljica je mjesto u središnjoj Sloveniji s oko dvije tisuće stanovnika. Blizina Ljubljane čini Škofljicu idealnim mjestom za stanovanje – mirno mjesto okruženo prirodom s Ljubljanom je povezano s nekoliko vrsta javnog prijevoza, ali i cestama, pa je putovanje prema Ljubljani vrlo brzo.

Ipak, Škofljica nudi mirnoću i jednostavnost života izvan grada, jer čak i kada se zbroji broj stanovnika u cijeloj općini, on ne prelazi deset tisuća stanovnika. Zato kada se traži stan Škofljica je želja je sve više ljudi, upravo zbog svih pozitivnih aspekata života u tom mjestu.

Pozitivni aspekti stanovanja u Škofljici

Postoji mnogo pozitivnih strana za odabir stana u Škofljici. Cijene stanova u gradovima općenito su visoke, dok je njihova kvaliteta i starost tolika da je cijena neopravdana. Ipak, stanovi u Škofljici nude optimalan odnos cijene i kvalitete, pa za istu cijenu možete dobiti više od onoga što se nudi u velikim gradovima.

Osim toga, stanovi u Škofljici često dolaze s dodatnim pogodnostima poput parkirnih mjesta te zajedničkih dvorišta, što su dodatci od vrlo velike važnosti kada se govori o životu u stanu. S druge strane, ako ste investitor, pronaći jeftin stan u Škofljici odlična je investicija bez obzira planirate li uzeti podstanare ili pak iznajmljivati turistima. Prekrasan okoliš i blizina grada privući će turiste željne odmora, a sve veće cijene u gradu u manja mjesta poput Škofljice prizvat će i sve veći broj podstanara u potrazi za prostorom za život prihvatljive cijene. Zato, bez obzira jeste li investitor ili samo tražite zanimljivo mjesto za stanovanje, svakako provjerite što vam ovaj gradić u Sloveniji može ponuditi.    

Slični postovi u toj kategoriji: