Nekada su printeri bili luksuz i posjedovale su ih jedino velike firme, no danas su printeri postali znatno jeftiniji i dostupni svakom kućanstvu. Kako bi mogli nesmetano printati potrebno ih je redovno puniti, a jeftina tinta za printer dostupna online je odlična kupnja za uštedu. Neke od najpoznatijih marki printera su Canon, HP i Pixma, a svaki od tih proizvođača sam stvara svoje tonere. Osim originalnih, postoje i zamjenski, a sve o tintama za printere pročitajte u nastavku.

Original tinta za printer

Što je printer skuplji znači da je i kvalitetniji, te da posao obavlja precizno i brzo. Canon je najpoznatija marka printera, te se tinta za Canon može kupiti u svakoj prodavaonici s uredskim priborom ili internet trgovinama. Ono što morate znati kod kupnje je model vašeg printera, a najprodavanija i najkorištenija je naravno crna tinta za printer. 

Kvaliteta original tinta je na vrhuncu, no ni jeftina tinta za printer neće loše obavljati posao. Ako ne planirate ispisivati ništa važno i šareno, tada će i zamjenska tinta odlično obavljati posao. U nastavku pročitajte više o zamjenskim tintama.

Zamjenska tinta za printer

Jeftina tinta za printer ne mora nužno biti loša, te ako printate u samo u crnoj boji tada gotovo da nećete niti primijetiti razliku. Original tinte proizvodi sam proizvođač, te je cijena original boja dosta skuplja. Zamjenska tinta je ona koja nije proizvedena od original brenda printera, no proizvedene su prema točnim parametrima koji diktiraju da bude što sličnija originalnoj. Glavna razlika je u cijeni, te je zamjenska tinta znatno jeftinija od originalnih.

Gdje se može kupiti printer tinta?

Tinta za printer u prodaji je u raznim prodavaonicama specijaliziranim za IT sektor, te urede i naravno online. Kupnja online je definitivno najbolji izbor za kupnju tinte iz nekoliko razloga. Prva stvar je širok izbor i dostupnost gotovo svih boja za sve printere, a drugi koji je mnogima vjerojatno i važniji je cijena. Cijena u online prodavaonicama znatno je jeftinija, a za razliku od nekih prodavaonica imaju i zamjenske tinte koje su dosta jeftinije, a posao obavljaju gotovo isto kvalitetno kao i original.

Slični postovi u toj kategoriji: