Postoje različite vrste printera, ovisno o tome koriste li tintu ili toner. Toner je uložak za laserske i LED printere, te za fotokopirne uređaje. Tinta je pak uložak za tintni printer, a printer može imati jedan ili više spremnika za različite boje. 

Bez obzira na to koliko često ispisujete dokumente ili fotografije uz pomoć printera, vjerojatno želite da vam dokumenti izgledaju kvalitetno te da tijekom ispisa ne izgube boju i oštrinu. Kako biste to postigli, potrebno je osigurati kvalitetnu tintu za printer ili tonere. Pravo je pitanje, je li za to potrebno izdvojiti mnogo novaca?

Odabir kvalitetne tinte za printer

Ukoliko često printamo dokumente ili fotografije u boji, potrebno je voditi računa o nekoliko stvari, a prije svega o tome koliko je kvalitetna tinta za printer koju koristimo. Kvaliteta ima najvažniji utjecaj na dugotrajnost, oštrinu i jasnoću boja tijekom vremena. Bez obzira na to koliko je kvalitetan vaš uređaj, dokumenti i fotografije neće biti oštri i jasni ukoliko ne koristite kvalitetnu tintu. 

jeftina tinta za printer za kvalitetan ispis
Jeftina tinta za printer može biti originalna ili zamjenska, bitno je da ne šteti printeru te da osigurava kvalitetan i dugotrajan ispis.

Ljudi uglavnom smatraju da moraju birati između cijene i kvalitete, ali to ne mora uvijek biti slučaj, primjerice u slučaju Lexmark ili Brother boje za printer, koji predstavlja idealan omjer cijene i kvalitete. 

Jeftin ispis dokumenata

Pri kupnji jeftine tinte za printer, uvijek na raspolaganju imamo dvije opcije:

  • Originalnu 
  • Zamjensku 
Kako instalirati Lexmark toner uložak MX317dn

Ovisno o marki i proizvođaču, originalna može biti kvalitetnija, ukoliko funkcionira prema visokim standardima i strogim regulacijama. Bitno je da ne šteti printeru te da osigurava kvalitetan i dugotrajan ispis. Ipak, to se može očekivati i od zamjenskih, ukoliko imaju odgovarajuće certifikate koji garantiraju kvalitetu. 

Slični postovi u toj kategoriji: