Kroz tekst ćemo pričati o tome što je toner za printer općenito, objasnit ćemo vam princip koji printeri koriste pri printanju, a onda ćemo vam dati neke konkretne savjete koje biste trebali pratiti da bi toneri za printere koje kupite bili kvalitetni. Krenimo po redu!

Toneri za printer – osnove

Toneri dolaze u dva formata, ili su u boji ili su samo crna boja. Oni u boji imaju kombinaciju plave, ljubičaste i zelenkaste i onda kombiniranjem tih boja dobivamo ove ostale. Što je tinta printera kvalitetnija, to je više ovih drugih, manjih nijansi i to ćete točniju sliku dobiti.

Pazite da ste dobro pročitali pakiranje i da ste provjerili je li HP toner kompatibilan s vašim HP printerom.

Ponekad printer podržava printanje kad jedan od tonera nije prisutan, primjerice printanje crno-bijelih dokumenata bez boje, ali je to rijetko jer je obrnuti slučaj kompliciran. Zato vam uvijek preporučimo da kupite tonere u paru, tako ćete ujedno i proći jeftinije.

HP toneri za printere

HP toneri za printere namijenjeni su isključivo za HP pisače, a dolaze u raznim oblicima. Možete uzeti određenu boju u bočici i tako zamijeniti isključivo nju. Ovo se radi s profesionalnim printerima, kućni printeri najčešće nemaju tu mogućnost i ne preporučuje se „uradi sam“ miješanje ovih boja jer to najčešće rezultira u velikom neredu.

Postoje i mnogi klasični modeli – crna boja i onaj u boji odnosno tricolor HP tinta. Pazite da ste dobro pročitali pakiranje i da ste provjerili je li HP toner kompatibilan s vašim HP printerom. Neke stranice dopuštaju pretragu po modelu printera pa je tako dobro imati to na umu.

Slični postovi u toj kategoriji: