Jedna od najvažnijih tjelesnih bjelančevina je kolagen, koji pomaže tijelu vezati tkiva. U tijelu se nalaze razne druge bjelančevine, ali on čini čak 30% svih tjelesnih proteina. Stvara se pomoću fibroblasta u tijelu, a veoma je važan za kožu, kosti i mišiće. Kroz neka novija istraživanja kolagen je neophodan za zdravlje i razvitak tijela, a osim što ga proizvodi tijelo, može se pronaći i u raznim dodatcima za prehranu. Sve o njemu, zbog čega je važan i gdje ga možete kupiti po odličnoj cijeni saznajte u nastavku teksta.

Kolagen je posebno važan za žene

Žene puno više vremena obraćaju na brigu i njegu oko kože. Glavni problem je što mnoge smatraju da je jedini način za to briga izvana, dok je u praksi znatno važnije da brinete za kožu iznutra. Unošenjem dovoljnih količina hranjivih tvari i kvalitetnih bjelančevina, pomoći ćete vašoj koži da izgleda mlađe, zdravije i vrati elastičnost.

Kolagen Up
Kolagen Up u kapsulama

Koža je najveći ljudski organ, a za njeno pravilno funkcioniranje neophodno ju je hraniti. Kolagen u prahu je jedna od najvažnijih stvari kod brige oko kože, jer pomaže organizmu da se riješi masnoća. Upravo masnoće mogu biti jedan od glavnih razloga za kožne probleme ili infekcije, poput akni. 

Kolagen i dobrobiti na tijelo

Sama činjenica da je 30% bjelančevina u tijelu kolagen, dovoljno govori o važnosti njegovog konzumiranja. On je neophodan za razne procese i zdravlje cijelog organizma, a ovo su neke stvari kod kojih može pomoći:

  • Ima niz pozitivnih učinaka na zdravlje i jačanje tetiva i zglobova. Samim time umanjuje rizik od bolesti poput osteoporoze ili osteoartritisa.
  • Štiti organe i gradi zaštitne ovojnice oko njih, te dovodi do poboljšanja rasta kose i noktiju.
  • Održava ljepotu i mladenački izgled kože, te ju regenerira. Mnoge žene su prilikom korištenja kolagena osjetile da im je koža elastičnija, te da su otpornije na prirodne utjecaje.

Ovo su samo neke od dobrobiti koje kolagen ima na ljudski organizam.

Kolagen UP kapsule

Kolagen UP kapsule su odličan dodatak prehrani, kroz čije ćete konzumiranje u tijelo unijeti i neke druge bitne sastojke neophodne za zdravlje. Osim što sadrži aminokiseline glicin, lizin i prolin koje su glavni sastojci kolagena, u njemu možete pronaći ekstrakt pšenice, zelenog čaja, bambusa i vitamin C.

Svi ovi elementi direktno pomažu vašem tijelu u stvaranju kolagena, koji će pomladiti vašu kožu i nakon čijeg ćete konzumiranja osjetiti sve pozivne stvari. Jednostavno konzumirajte dvije kapsule dnevno i budite sigurni da vaše tijelo proizvodi kolagen.

Slični postovi u toj kategoriji: