Motocross je jedan od sportova koji postaje sve popularniji, pogotovo kod ljudi koji uživaju u brzini i adrenalinu. Osim dobrog motora, veoma je važno odabrati i dobru motocross opremu koja će vas štititi tijekom vožnje. No, s obzirom da motocross oprema nije jeftina, veoma je važno da kod kupnje odaberete pravu stvar!

Danas se već mogu pronaći brojne lokalne i web trgovine koje nude motorističku opremu, tako da bi svatko trebao moći pronaći što mu je potrebno.

Kaciga kao najbolja zaštita

Kao i kod svakog motocikla, kaciga je neizbježan dodatak i za vožnju motocrossa! Kaciga kao najvažniji dio motocross opreme će vas zaštititi od ozljeda glave prilikom padova kojih će zasigurno biti tijekom vožnje. Na kacigi nemojte štedjeti jer dobra kaciga može vam spasiti život. 

Kada se kupuje motocross oprema, potražite oznake kvalitete, jer će one označavati koji standard zaštite kaciga ima. Oznake kvalitete možete očekivati na svoj motocross opremi koja je sigurna za korištenje – ako ju odabrana kaciga nema, nemojte je kupovati! Općenito, kupnja motocross opreme poznatih proizvođača uvijek je dobra ideja, jer znate da kupujete proizvod koji je provjerene kvalitete.

Zaštitite tijelo pri vožnji motocikla

Motocorss oprema mora sadržavati i odjeću:

  • Hlače
  • Jaknu 
  • Rukavice

Oni se najčešće mogu pronaći u setu iste boje i motiva, no ako motocross opremu kupujete iz druge ruke, postoji šansa da se određeni dijelovi neće podudarati stilski. 

Hlače i jakna pružaju vam određenu količinu zaštite tijekom nesreća, dok su rukavice prije svega važne kako bi izbjegli žuljeve. Motocross opremu dobro je upotpuniti i štitnicima za koljena, laktove, ali i prsa, koji će smanjiti moguće ozljede na minimum i omogućiti vam da se vozite što je sigurnije moguće!

Moto dodaci na koje ne smijete zaboraviti

Na kraju, vrlo je važno imati i sitne dodatke bez kojih motocross neće biti ugodan. Dobre čizme za motocross ključne su kako biste mogli voziti sigurno i ugodno, jer će smanjiti udarac kod slijetanja, sačuvati vaše stopalo od oštrih zubaca na nožici motora, ali i dati vašim gležnjevima potporu koja je potrebna da se izbjegnu ozbiljnije ozljede poput uvrtanja ili čak lomljenja. 

Uz moto čizme, u motocross opremi važno je imati i zaštitne naočale. Njihova primarna zadaća je spriječiti da vam u oči tijekom vožnje upadne blato ili kamenčići koje podižu motori ispred vas. Uz njih će vožnja po kiši, vjetru i kroz prašinu biti puno ugodnija.

Slični postovi u toj kategoriji: