Na tržištu dječjih igračaka se danas stvarno može pronaći jako veliki izbor. Dostupne su razne igračke za mušku i žensku djecu, za razne dobne skupine. Mnogim roditeljima je zato vrlo teško kad moraju kupiti neki poklon za svoje dijete. No, postoji jedna kategorija igračaka koju mnoga djeca obožavaju, a ujedno se njome mogu zabavljati i odrasli. A to su upravo društvene igre.

Njih možete igrati zajedno sa svojom djecom, a i isto vrijeme djeca će i puno toga naučiti.

Društvene igre su važne za razvoj djece

Kada su u pitanju društvene igre, na policama trgovina ćete pronaći vrlo veliki asortiman. Dostupne su one za vrlo malu djecu, ali i društvene igre za veću djecu. Na kutiji svake društvene igre pronaći ćete podatak kome je ta igra namijenjena, odnosno za koju dob. Iako vam se možda čini da je vaše dijete premalo za neku društvenu igru te da od nje neće imati koristi, ipak nije tako. Naime, društvene igre itekako utječu na razvoj djeteta.

One namijenjene za najmlađe će ih kroz igru naučiti mnogo toga, od slova, brojki, oblika pa sve do drugačijeg načina razmišljanja. Naravno, takve igre će djecu poticati na želju za pobjedom, ali će ih usput i naučiti na da ne mogu baš svaki put pobijediti. Često će se djeca i naljutiti na činjenicu da neće uvijek iz igre izaći kao pobjednici, ali dugoročno će ih to tjerati da se trude još više kako bi pobijedili. Što će im odlično doći kasnije u životu.

One pak namijenjene za veću djecu će ih još više potaknuti na razmišljanje, a nerijetko u takvim društvenim igrama pobjeda ovisi i o njihovoj strategiji. Upravo zbog toga će se dječji mozak još bolje razvijati jer će stalno iznova tražiti nove načine, novu strategiju, kako bi pobijedili u igri.

Najpopularnija društvena igra

Kada je riječ o najpopularnijoj društvenoj igri, onda je to svakako Čovječe ne ljuti se. Jednostavna pravila čine je odličnom igrom za malenu djecu. Iako krajnja pobjeda većinom ovisi o sreći, odnosno u bacanju kockice, djeca pomoću nje uče da ipak ne mogu svaki put pobijediti.

No, ova društvena igra djeci ostaje u pozitivnom sjećanju te biste ju svakako trebali nabaviti svom djetetu. Dostupne je u raznim varijacijama, ali princip igre je više-manje isti.

Slični postovi u toj kategoriji: