Svima je poznato kako je prevencija bilo kojeg zdravstvenog problema najvažniji proces u izlječenju, a tako je i kada se radi o bolestima očiju. Naime, odlazak na redovite okulističke preglede vrlo je važan kako bi se dioptrija otkrila na svom početku, odnosno kako ne bi došlo do povećanja dioptrije. Isto tako odlasci na okulistički pregled vrlo su važni čak i kada imate već postavljenu dijagnozu određene dioptrije. 

Razdoblje na koje potom dolazite redovite preglede, reći će vam vaš oftalmolog, a općenito pravilo je da osobe koje već imaju određenu dioptriju trebaju dolaziti jednom godišnje, dok  u ostalim mogu dolaziti jednom u 2 ili 3 godine.

Kada je vrijeme za odlazak na okulistički pregled

Problemi s vidom sve su češći problem dinamičnog života i stresa te onih koji puno rade za računalom Mnogi zanemaruju probleme s vidom koji im se pojavljuju što nikako nije dobro. Kako bismo vas potaknuli na odlazak na redoviti okulistički pregled, evo kratkog popisa najčešćih simptoma koji ukazuju na probleme s vidom, a to su:

  • Zamućivanje slike
  • Gubitak oštrine vida
  • Potreba za odmicanjem ili približavanjem predmeta/teksta
  • Pritisak u očima
  • Suhe oči
  • Glavobolja
  • Bolne oči
Kada je vrijeme kada biste trebali okulistički pregled?

Kada primijetite neke od navedenih simptoma obavezno posjetite svog oftalmologa i obavite okulistički pregled kako ne bi došlo do pogoršanja trenutačnog stanja. Ukoliko se dokaže da imate određenu dioptriju, oftalmolog vam može preporučiti nošenje kontaktnih leća ili naočala.

Brzo i bezbolno pregledajte oči

Okulistički pregled je brz i bezbolan pregled.
Okulistički pregled vrlo je brz i apsolutno bezbolan pregled. Oftalmolog vam može preporučiti trebate li nositi kontaktne leće ili naočale.

Za razliku od nekih drugih liječničkih pregleda koji mogu pacijentima biti neugodni iz ovih ili onih razloga, okulistički pregled vrlo je brz i apsolutno bezbolan pregled.

Slični postovi u toj kategoriji: