Povijest ekstenzija za kosu datira još u vrijeme Kleopatrine vladavine u Egiptu (3400 godina prije Krista). Još su u to vrijeme Egipćani šivali i pleli ljudsku kosu i obojenu ovčju vunu kako bi produžili kosu. Svoju popularnost u modernom vremenu ekstenzije za kosu doživljavaju 1950-ih godina kada doživljavaju potpunu ekspanziju.

Danas su iznimno popularne i možete ih postaviti na kosu i većini frizerskih salona.

Varijante od prave i sintetičke dlake

Ekstenzije za kosu mogu se izrađivati od dlaka različitog podrijetla pa tako razlikujemo:

Ekstenzije za kosu od prave dlake

Skuplje su, ali su najkvalitetnije i najdugotrajnije. Ova vrsta se može farbati te stilizirati toplinom.

Ekstenzije za kosu od prave dlake
Ekstenzije za kosu raznih tekstura i dužina

Ekstenzije za kosu od sintetičke dlake

Napravljene od različitih sintetičkih vlakana, nisu izdržljive kao ekstenzije od ljudske kose te nisu pogodne za stiliziranje aparatima koji koriste visoku temperaturu. Predstavljaju jeftiniju verziju ekstenzija za kosu te njihova kvaliteta varira od onih prirodnijeg izgleda do onih potpuno neprirodnog izgleda.

Četke za kosu

Uredna kosa uz kvalitetne četke za kosu

Kada se spomenu četke za kosu svi odmah pomisle na češljanje kose koje se prvenstveno odvija zbog održavanja urednog izgleda kose, no manje je poznato da se češljanjem kose pomoću njih postižu i drugi rezultati. A to su oni poput poticanja cirkulacije vlasišta kojom se ispuštaju prirodna ulja vlasišta koja čine kosu zdravom i glatkom.

Načini ugradnje u kosu

Ovisno o tome koliko dugotrajne ekstenzije za kosu želite, postoje različiti načini njihove ugradnje, neki su jednostavniji, a neki su kompliciraniji:

Ekstenzije za kosu na češljiće

Najjednostavniji i najjeftiniji način ugradnje ekstenzija za kosu. Ova vrsta a se može ugraditi i kod kuće, a to se radi uz pomoć češljića ili kopči. Ipak, ni postavljanje ovakve vrste se ne preporuča početnicima.

Ekstenzije povezane s kosom

Posebni pramenovi ekstenzija se povezuju s prirodnom kosom uz pomoć plastične ili keratinske baze. Povezivanje se izvodi uz pomoć hladnih ili toplih postupaka (metalne ili plastične cjevčice ili tehnika pletenja). Ova vrsta je skuplja, proces je duži, a rezultat je dugotrajniji (6−8 mjeseci) i prirodniji. 

Ekstenzije zalijepljene za kosu

Nekoliko pramenova ekstenzija se lijepi, direktno ili uz pomoć ušivene trake, na kosu. Ugradnja traje kraće, no to ne utječe na čvrstoću kose. Trajnost je 4 − 6 tjedana. Ovakve ekstenzije ne biste nikada trebali skidati sami već isključivo u salonu u kojem su i postavljene, kako ne biste nepotrebno oštetili svoju kosu.

Njega ekstenzija za kosu

Kada se odlučite na ugradnju ekstenzija za kosu, vrlo je važno redovito i pravilno ih njegovati. Za njegu se najčešće kao najbolji izbor preporučuju blagi šamponi i balzami za kosu. Također, preporučuje se da tijekom pranja kose sjedite ili stojite, odnosno da nipošto ne perete kosu s glavom okrenutom naopako. 

Ukoliko imate modele od sintetičkih vlakana, savjetuje se izbjegavanja aparata koji za stiliziranje koriste visoku temperaturu jer vrućina oštećuje sintetička vlakna, čime se skraćuje njihova valjanost. 

Olovke za oči za savršen make up

Olovke za oči kao završni dio šminkanja

Uz ruž za usne, olovke za oči definitivno pripadaju onoj skupini proizvoda koji stavljaju točku na i kada je u pitanju završavanje make upa. Naime, one definiraju svaki make up pa tako dodatno ističu i uokviruju oči te uz maskaru daju dodatan volumen vašim trepavicama. A to je svako poželjno prilikom kreiranja svakog izgleda.

Slični postovi u toj kategoriji: