Mnogi problemi vezani uz anlaser mogu se riješiti ranije, dakle prije njegovog kvarenja kad je jedina opcija kupnja novog anlasera. Bitno je znati da svi anlaseri nisu isti i razlikuju se po snazi, jer je za benzinske motore dovoljan anlaser s manjom jačinom i s manje kWh, dok je za dizelaše ipak potrebno više snage, do 2 kWh. 

Auto anlaser je izrađen samo zbog jedne funkcije: pokretanja motora te je zbog toga izrađen jednostavnije, ali i tako da podnosi samo kraća i manja opterećenja, a nikako duži konstantni rad i pritisak.

Paljenje automobila preko zime

Vjerojatno ste se kao vozač barem jednom našli u situaciji kad vam motor nije htio upaliti zbog nekog razloga (ovo se najčešće događa zimi), pa ste bili prinuđeni paliti auto i pokretati anlaser više puta zaredom.

Anlaser

I u tome ne leži nikakav problem jer anlaser je namijenjen da bude pokretač ili starter vašeg auta, ali dugotrajno forsiranje paljenja ili verglanja bez uzimanja stanki da se anlaser ohladi, učinit će potpuno suprotno. U tom će se slučaju anlaser pregrijati i prestati raditi jer će doći do rastapanja nekog njegovog dijela, kao npr. četkica.

Kupnja akumulatora

Akumulatori se mogu kupiti putem web trgovine koja nudi velik izbor poznatih marki akumulatora najboljih i najkvalitetnijih brendova po mnogo povoljnijim cijenama nego u trgovinama auto dijelova. U velikom odabiru možete pronaći sve vrste akumulatora  i izabrati modele, proizvođače, jačinu i kupiti model koji u potpunosti odgovara vašem automobilu.

Video: Sve o akumulatorima (oznake, objasnjenja…)

Jedna od prednosti kupovine preko internet trgovine je izbjegavanje gužvi i ušteda vremena, a posebno je odlična i mogućnost dostave i povrata. Silux web trgovina ima i odličnu korisničku podršku, stoga ako želite biti sigurni u svoju kupnju slobodno ih kontaktirajte.

Slični postovi u toj kategoriji: