Duge i tamne trepavice nedostižna su želja mnogih koji jednostavno nisu imali sreće u genetskoj lutriji. Pomagala poput Catrice maskara ili umjetnih trepavica dugo su vremena predstavljala jednino rješenje, koje je zahtijevalo mnogo svakodnevnog truda, prakse i vremena, kao i novca. Kako oba rješenja nisu pretjerano trajna, a dugotrajnim korištenjem mogu imati loše posljedice, novost na tržištu predstavile se ekstenzije.

Njihov je pak problem cijena, kao i potreba za ponovnim postavljanjem svakih nekoliko tjedana – kao, na kraju i samo vrijeme koje se troši prilikom postavljanja. Trajnije i jednostavnije rješenje došlo je u obliku seruma za trepavice koji nudi prirodnu alternativu.

Djelovanje seruma za trepavice

Svoju djelotvornost serum za trepavice ponajviše duguje prostagladinu, tvari koja se često može pronaći u lijekovima kojima se liječi glaukom. Njegove nuspojave odavno su znane, a i prirodno se može pronaći u tijelu. Prostagladin djeluje na produženje faze rasta trepavica, odnosno time se one produljuju.

Serum za trepavice

Kako bi one izgledale zdravo i očuvano, mnogi serumi za njihov rast također sadrže i razne hranjive tvari poput vitamina, koje pružaju zaštitu od korijena do vrha te osiguravaju da one od samog početka rastu uz što je više moguće hranjivih tvari oko sebe. Tako serumi istovremeno čuvaju izrasle i hrane nove trepavice te potiču njihov rast.

Pratite upute za korištenje ovog dodatka

Iako upute za nanošenje ovise od proizvoda do proizvoda, neke stvari svima su zajedničke. Jedna od njih je da serum za trepavice treba nanositi na čiste i suhe trepavice. Ovisno o aplikatoru, koji može biti u obliku četkice ili kista, serum se nanosi uz sam korijen dlake. Potrebno ga je nanijeti barem jednom dnevno, iako se za najbolje rezultate preporuča nanošenje ujutro i navečer.

Jednom kada se upije, bez problema se može koristiti šminka. Prvi rezultati vidljivi su čak i za 2 tjedna, kada su trepavice vidno gušće, tamnije i duže. Ipak, korištenje u periodu dužem od 2 mjeseca se ne preporuča, a prekomjerno i prečesto korištenje također može dovesti kontra efekata. Također, treba izbjegavati dodir seruma sa samom površinom oka, jer on može uzrokovati nadraženje oka ili čak zamućenje vida. Ipak, pazite li pri korištenju seruma, ubrzo ćete imati duge, guste i elegantne trepavice.

A gdje i kako vi koristite tajice? Prečitajte sljedeči tekst da bi možda saznali kako se mogu koristiti i za šport.

Slični postovi u toj kategoriji: