U prošlosti su žene provodile puno vremena šminkajući se i nanoseći sjenila za oči kako bi se uljepšale. Danas je situacija nešto drugačija i žene teže bržem nanošenju šminke jer je životni tempo brži te svi imaju manje vremena za uređivanje. 

Upravo zbog toga žene sve češće posežu za kupnjom paleta u kojoj imaju više vrsta koje su im potrebne za svakodnevni izgled. Takve palete su ujedno i vrlo kompaktne, zauzimaju malo mjesta te ih je lako nositi na put kada vam je potrebno imati ih više jednom mjestu.

Kako koristiti palete sjenila

Kada govorimo o paletama sjenila važno je znati da postoji nekoliko ključnih pravila pri njihovom nanošenju, odnosno pri odabiru nijansi sjenila pa evo i koja su to pravila:

  • svjetlije nijanse se koriste za isticanje određenog dijela oka
  • srednje, tzv. prijelazne nijanse se koriste kako bi se izjednačio, odnosno izblendao prijelaz između dvije nijanse 
  • tamnije nijanse se koriste za stvaranje dojma dubine i nanose se na vanjski dio kapka

Stoga je važno pri kupnji palete sjenila izabrati one koje imaju sva tri intenziteta kako biste u jednoj paleti imali sve što vam treba što će vam uvelike olakšati, ali i ubrzati šminkanje. A sve zato jer nećete morati posezati za nekoliko različitih paleta ili monosjenila kako biste napravili određeni makeup izgled.

Korištenje za razne vrste šminkanja

Prednost sjenila za oči je, osim u velikom broju mogućnosti igre s bojama i postizanja različitih makepu izgledaa, i u tome što su višenamjenska pa ih je tako moguće koristiti i kao zamjenu za neke druge komade šminke. Tako smeđa primjerice mogu zamijeniti olovku za obrve. 

Sjenila Make up Revolution
Sjenila Make up Revolution

Ona mogu biti i u nekoj drugoj boji, odnosno boji vaše kose, a nanose se uz pomoć četkice. Važno je samo paziti na količinu nanesenog sjenila kako obrve ne bi izgledale neprirodno. Popunjavanje obrva na ovakav način učinit će vaše oči krupnijima i izraženijima pa ćete samim tim izgledati mlađe.

Zamjena za highlighter

Highlighter je u posljednjih nekoliko godina jedan od najtraženijih i najpopularnijih makeup proizvoda u svijetu što ne čudi s obzirom na njegovu mogućnost posvjetljivanja i isticanja određenih dijelova lica.

Video: Nanošenje sjenila za početnike

Ukoliko pak nemate pri ruci highlighter pomoći vam mogu i sjenila za oči. U tom slučaju birajte ona koja imaju kremastu teksturu te su svjetlucava (zlatna, srebrna ili roza boja).

Slični postovi u toj kategoriji: