Kada se spomenu četke za kosu svi odmah pomisle na češljanje kose koje se prvenstveno odvija zbog održavanja urednog izgleda kose, no manje je poznato da se češljanjem kose pomoću njih postižu i drugi rezultati. A to su oni poput poticanja cirkulacije vlasišta kojom se ispuštaju prirodna ulja vlasišta koja čine kosu zdravom i glatkom. 

S obzirom na tu činjenicu, vrlo je važno odabrati dobru četku za kosu koja će obavljati sve navedene funkcije i pružiti vašoj kosi sve što joj treba. Upravo zbog toga danas na tržištu postoji nekoliko vrsta koje su prilagođene različitim potrebama kose.

Ne oštećujte kosu

Iako mnogima kosa djeluje kao iznimno jaka te kao da ju je teško uništiti, tome ipak nije tako. Naime, vrlo učestao proces koji redovito svi radimo je raščešljavanje, no upravo on može biti jedan od načina kojima oštećujemo svoju kosu, posebno ukoliko se koriste pogreške četke za kosu

Četke za kosu za sve namene
Svaka četka za kosu prilagođena je tipu i dužini kose

Raščešljavanje mokre kose pogrešni modelom jedan je od najčešćih događaja tijekom kojeg  je oštećujemo zbog čega su stručnjaci kreirali posebne četke za kosu koje služe za raščešljavanje. Osim za raščešljavanje mokre kose, modele za raščešljavanje nerijetko na suhoj kosi koriste i osobe koje imaju prirodno kovrčavu kosu.

Najpopularnije četke za kosu

Jedan od najčešćih modela koji se danas koriste su četke za kosu s jastučićem u kojem se nalaze iglice za češljanje. Ovakvi modeli imaju kratku dršku i iznimno su lagani zbog čega su odličan izbor za sve one s dugom kosom. Osim za češljanje duge kose i postizanje sjaja na istoj, modeli s jastučićem mogu se koristiti i u druge svrhe:

  • Za češljanje blago valovite kose
  • Za feniranje ravne kose
  • Za uvijanje kose i postizanje prirodnih valova i kovrča

Što koriste frizeri

Još jedan od poznatijih modela su svakako okrugle četke za kosu koje najčešće viđamo u frizerskim salonima. Ovi modeli koriste se za postizanje volumena valovitim feniranjem. Ipak, nisu sve okrugle četke iste i ne koriste se kod svih tipova i dužina kose zbog čega se one proizvode u različitim debljinama i s različitim zupcima, odnosno iglicama.

Moje četke za kosu i kako ih čistim

Općenito pravilo glasi – što manja četka za kosu, to je više valova i kovrči, osim u slučaju feniranja šiški ili iznimno kratke kose. U tom smislu se srednje i veće četke koriste za klasično feniranje srednje i duge kose.

Slični postovi u toj kategoriji: