Promjena frizure ili boje kose može biti velika promjena u životu. Kosu, koju ste čuvali i pazili godinama u sekundi možete pretvoriti u kratki bob ili pixie cut koji je jednostavan za održavanje. Ipak, duga kosa brzo vam može početi nedostajati, često mnogo brže no što kosa raste!

Srećom, umetci za kosu uvijek mogu popraviti taj problem i u trenutku možete vratiti onu prekrasnu dugu kosu koje ste se odrekli.

Brze promjene frizure

Umetci za kosu tu su za sve nas neodlučne, koji bi htjeli imati jednostavnost održavanja kratke kose, ali i eleganciju i prostor za igru koji nudi duga kosa. Jednostavno umetanje znači da ih možemo postaviti i sami kod kuće, te u nekoliko trenutaka promijeniti dužinu kose.

Osim toga, na izbor nam se pruža i više boja – ako ste oduvijek htjeli balayage ili pak pramenove ludih boja, umetci za kosu pružaju vam tu mogućnost bez da oštećujete svoju kožu. S druge strane, mogu pomoći i u stvaranju privida gušće kose, koji vam može biti potreban u izradi mnogih frizura.

Čuvajte i održavajte umetke za kosu

Kao i vlastitu kosu, umetke koje stavljate na kosu morate čuvati, prati, održavati, kako bi oni što duže izgledali odlično. Način održavanja ponajviše ovisi o tome imate li trajne umetke ili one koji se mogu skinuti i staviti po potrebi. U svakom slučaju, potrebno ih četkati posebnim četkama, nježno i polako.

Nadalje, pogotovo ako imate trajne umetke za kosu, potrebno ih je prati nježnim šamponima. Umjetni materijali ne zahtijevaju regenerator, no imate li umetke za kosu od prirodne kose, svakako ih održavajte i regeneratorom. Na kraju, potrebno ih je i temeljito sušiti prije spremanja, pri čemu je potrebno paziti na to jesu li otporni na toplinu ili ne.

Pazite i na svoju kosu

Kod odabira i nošenja umetaka za kosu, imajte na umu kako su oni pričvršćeni za vašu vlastitu kosu. Stoga, imate li slabu, tanku ili rijetku kosu, veliki i teški modeli tijekom vremena mogu uzrokovati ozbiljnije probleme, poput ispadanja kose ili pak pojavu ćelavosti.

Stoga uvijek na umu imajte kako s njima treba pažljivo – bilo kod održavanja, bilo kada ih stavljate i nosite na glavi. Želite li znatno promijeniti duljinu kose, radije se odlučite za perike jer one neće natezati vlasi kose i time uzrokovati štetu.

Slični postovi u toj kategoriji: