Pokloni u poslovnom svijetu mali su znakovi pažnje u cilju dobre suradnje i pokazivanja dobre volje prema poslovnim partnerima, budućim suradnicima i vjernim kupcima. Dobar poslovni poklon trebao bi biti lijep, kvalitetan i koristan te predstaviti vaš i rad vaše tvrtke već na prvi pogled. To ponekad nije lako postići. No, zato prije nego se odlučite na reklamu na ovaj način, dobro razmislite o tome što bi se svidjelo osobama koje planirate darivati.

Mali znak pažnje uz poklon

Mali poslovni pokloni uvijek su dobrodošli znakovi pažnje. Ako ne znate što biste odabrali, siguran odabir je uvijek skriven u slasticama. Ako vam se kupovina bombonjere pak čini kao očit odabir, iskoristite sve dobrobiti lokalne proizvodnje. Mnoga mjesta skrivaju lokalne proizvođače sira, meda i lokalnih slastica. A takvim poslovnim poklonom nećete samo oduševiti primatelja, već i potaći lokalnu proizvodnju, ali i predstaviti regiju i kulturu iz koje dolazite. S druge pak strane, mnoge uredske sitnice također čine dobar mali poslovni poklon:

  • USB ključevi,
  • grijači pića,
  • šalice
  • rokovnici

Ugodno i korisno pri odabiru poklona

Iako je kod odabira poslovnog poklona veoma bitna funkcionalnost, ponekad je važno pozornost obratiti i na estetiku. Općenito, kod poslovnih poklona preporuča se odabrati što je neutralniji poklon moguće – stoga šminka, parfemi i slične stvari ne čine dobar odabir.

Ipak, poklon s kojim ne možete pogriješiti su marame i kravate. Mnoge regije u svojoj kulturi imaju motive koji ih predstavljaju. Takvi motivi savršeni su za otiskivanje na marame ili kravate. Manžete i igle za kravatu sa zanimljivim, lokalnim ili motivima povezanim s vašom tvrtkom također su dobra ideja, jer su funkcionalan, a istovremeno i lijep poslovni poklon.

Povežite poslovni poklon sa svojim radom

Ako ste u potpunosti bez ideja, počnite svoj kreativni proces od toga čime se bavi vaša tvrtka. Ponekad se upečatljiva ideja skriva upravo u uobičajenim stvarima kojima je dan zanimljiv oblik,  stoga razmislite kako biste rad svoje tvrtke mogli pretočiti u neku uobičajenu stvarčicu.

Privjesak za ključeve, držač olovki, šalica ili majica sve su uobičajeni poslovni pokloni na koje možete staviti svoj pečat. Torbe za kupovinu i kišobrani također su svakodnevno su potrebne i veoma korisne sitnice koje lako možete dati izraditi i urediti. Sve što vam na kraju preostaje je pokrenuti kreativni proces i smisliti nešto zanimljivo po vašoj mjeri.

Slični postovi u toj kategoriji: