Lijep vrt san je mnogih vrtlara, no kako bi on bio moguć važno je imati i prave alate. Osim kosilice, lopata i grablji, za najljepšu verziju vašeg vrta važno je također imati i cijev za zalijevanje kako biste lakše prebrodili duge suhe dane u godini.

Možete je pronaći u raznim dimenzijama i oblicima u brojnim trgovinama koje nude vrtlarsku opremu pa samo prije kupnje razmislite što vam je točno potrebno.

Birajte odgovarajuće dodatke uređivanje vrta

Kada kupujete cijev za zalijevanje, jako je važno znati koje su vaše potrebe. Imate li malen vrt za čije održavanje nema mnogo posla, onda vam cijev za zalijevanje malih dimenzija može biti od koristi. 

Ipak, kako vrt raste tako su neke specifične potrebe sve veće, pa je dobro znati što tražite. Prvo i osnovno, važna je duljina cijevi za zalijevanje, koju birate prema tome koliko daleko želite dovesti vodu od izvora. Uz to, što je ona dulja, to će teže biti spriječiti zapetljavanje i presavijanje, pa je dobro uložiti i u stalak za spremanje cijevi za zalijevanje.

Lako održavanje vrta je vrlo bitno

Također je veoma važno i od kojih je materijala napravljena cijev za zalijevanje vrta. Klasični PVC veoma je otporan na:

  •  Bušenje
  •  Grebanje
  •  Habanje

Zato je odličan za prostore s kućnim ljubimcima, no imajte na umu kako je takve cijevi za zalijevanje teško prenositi, jer su same po sebi već dosta teške, a tim više kada se napune vodom. Cijevi za zalijevanje s elastičnim pletivom odlična su ideja želite li si olakšati održavanje, jer će se, kada nisu pod pritiskom vode, smanjiti i skratiti pa je njima lakše baratati. Ipak, imajte na umu kako su takvi modeli dosta osjetljivi te se relativno lako mogu probušiti.

Razmislite prije kupnje odgovarajuće cijevi za vrt

Kupnja cijevi za zalijevanje može se činiti jednostavnom na prvi pogled, ali činjenica jest kako ponekad veoma lako možete i pogriješiti i time si otežati rad. Prije svega, dobro je znati planirate li cijev za zalijevanje koristiti često i bez dodataka, ručno, na primjer, za ručno zalijevanje i pranje. 

Ako da, preferirajte one koje nisu vrlo teške, kako biste se manje umarali kod korištenja. S druge strane, ako ćete cijev za zalijevanje koristiti u kućnom sustavu za zalijevanje, onda vam je na prvom mjestu izdržljivost, pa se možete poslužiti i izdržljivijom, a težom izvedbom cijevi za zalijevanje.

Slični postovi u toj kategoriji: